Twegiite
Image default
Financieel

Uw bedrijf laten groeien door een zakelijke lening in te zetten

Heb jij een eigen bedrijf en wil jij jouw bedrijf verder laten groeien? Sommige bedrijven groeien vanzelf en sommige bedrijven hebben een beetje extra hulp nodig. U kunt ervoor kiezen om uw eigen vermogen aan te spreken, maar er bestaan natuurlijk ook diverse externe financieringsvormen waar u gebruik van kunt maken om uw bedrijf verder te laten groeien. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor zakelijk lenen. Wilt u graag weten hoe een zakelijke lening uw bedrijf verder kan laten groeien? Lees dan vooral dit artikel, want hierin vertellen wij u precies wat een zakelijke lening inhoudt en hoe het afsluiten van een zakelijke lening tot groei van uw bedrijf kan leiden. 

 

Voor een overzicht van geldverlenende instanties kunt u verzekeringen websites bezoeken. Hier vertellen voorgaande klanten over de ervaringen die zij met deze banken of instellingen hadden, zodat u op voorhand de beste keuze kunt maken.  

Waar is een zakelijke lening geschikt voor? 

Een zakelijke lening is geschikt om langlopende investeringen in uw bedrijf te bekostigen. Denk bijvoorbeeld aan het aanschaffen van machines of auto’s en het ontwikkelen van een webshop. De looptijd van een zakelijke lening is meestal 5 jaar en u krijgt het totale leenbedrag direct op uw rekening gestort. Vervolgens heeft u dan de mogelijkheid om er direct mee te investeren, waardoor u meteen aan de groei van uw bedrijf kunt werken.

 

U kunt een zakelijke lening afsluiten bij uw bank, maar het is tegenwoordig ook mogelijk om voor de optie geld lenen online te kiezen. Vandaag de dag zijn er veel online bedrijven waar u terecht kunt voor financiering. Het voordeel van online geld lenen is dat u dit gewoon op elk moment vanuit huis kunt doen en dus geen transportkosten hebt. Daarnaast is online geld lenen handig als u dringend ergens geld voor nodig heeft. Zorg er wel voor dat u eerst onderzoek doet naar het door uw uitgekozen geldverlenende bedrijf en zeker weet dat dit bedrijf betrouwbaar is, voordat u ermee in zee gaat. 

Een zakelijke lening inzetten

Met een zakelijke lening kunt u op verschillende manieren in uw bedrijf investeren. Een voorbeeld van een investering dat de groei van uw bedrijf zal bevorderen, is de aanschaf van nieuwe machines en voertuigen. Met nieuwe machines kunt u uw productie wellicht opschroeven, waardoor u meer kunt afzetten op een dag. 

Daarnaast kunt u met uw zakelijke lening ook uw bedrijf uitbreiden. Denk aan het uitbreiden van het magazijn of het realiseren van meer kantoorruimte. Door de kantoorruimte en het magazijn uit te breiden kunt u weer meer mensen aannemen, waardoor uw bedrijf verder kan groeien. Bovendien kunt er ook voor kiezen om een website of webshop voor uw bedrijf te ontwikkelen. Dit zal zorgen voor online bekendheid, waardoor mensen in het hele land de mogelijkheid hebben om uw bedrijf en de producten en/of diensten te leren kennen en aan te schaffen. 

Een zakelijke lening en rente

Als u een zakelijke lening afsluit, krijgt u natuurlijk ook te maken met het betalen van rente. Bij een zakelijke lening betaalt u namelijk rente over het openstaande bedrag. Het is altijd goed om eerst verschillende zakelijke leningen met elkaar te vergelijken om er zeker van te zijn dat u niet onnodig veel rente betaalt. 

De conclusie

Met een zakelijke lening kunt u langlopende investeringen doen. U kunt de zakelijke lening bijvoorbeeld inzetten om meer kantoorruimte te realiseren, meer machines aan te schaffen of een webshop te ontwikkelen. Deze investeringen kunnen ervoor zorgen dat uw bedrijf verder gaat groeien, omdat u meer productie, ruimte en mankracht tot uw beschikking heeft en dus ook meer kunt afzetten.