Twegiite
Image default
Financieel

Wat doet een bewindvoerder Rotterdam?

Als u of iemand waarvoor u zorgt bewindvoering nodig heeft op het gebied van geldzaken, dan vraagt u zich waarschijnlijk af wat een bewindvoerder doet en wie er bewindvoerder kan worden. Een bewindvoerder kan ten eerste iemand zijn uit uw persoonlijke omgeving, zoals een familielid of vriend. De rechter oordeelt of deze persoon geschikt is om het financiële beheer uit te voeren. Als er niemand is die als particuliere bewindvoerder de verantwoordelijkheid kan nemen, dan heeft u de mogelijkheid om een professionele bewindvoerder in Rotterdam uit te kiezen. We vertellen hier meer over het werk van het professionele bewindvoerderskantoor, dat aan bepaalde kwaliteitseisen moet voldoen.

Controle op bewindvoering in Rotterdam door de rechter

Veel mensen hebben te maken met gevoelens van schaamte en verdriet, als zij hun geldzaken niet meer op orde kunnen houden. Door bijvoorbeeld een scheiding of werkloosheid zijn schulden ontstaan en kunnen de betalingsverplichtingen niet meer worden nagekomen. Een professionele bewindvoerder Rotterdam neemt de financiën over en zorgt ervoor dat betalingen op tijd worden gedaan. Ook vraagt het bewindvoerderskantoor uitkeringen en toeslagen aan en worden schulden afgelost. Vindt u het lastig om uw financiën toe te vertrouwen aan een ander? De bewindvoerder stuurt jaarlijks een rekening en verantwoording naar de kantonrechter, die controleert of uw bewindvoerder zijn werk goed doet.

De bewindvoerder beslist over de geldzaken

Een bewindvoerderskantoor biedt hulp op maat. Iedere situatie waardoor iemand bewindvoering nodig heeft is namelijk anders. De problemen kunnen zijn ontstaan door lichamelijke of geestelijke aandoeningen, maar ook door een verslaving of door verkwisting van gelden. De bewindvoerder controleert of de cliënt zijn inkomen ontvangt, werkt aan het oplossen van schulden en doet belastingaangifte. De onderbewindgestelde ontvangt leefgeld voor de dagelijkse boodschappen. Als de betrokkene geen schulden heeft, maar juist over veel geld beschikt, dan zal de bewindvoerder dit zorgvuldig beleggen.

Fimar zorgt voor grip op uw financiële zaken

Onder bewind staan is voor de meeste cliënten een lastig vooruitzicht. Toch is het verstandig om hiermee uw financiële toestand te verbeteren en te voorkomen dat de situatie in de toekomst nog meer verslechtert. Een van de bewindvoerderskantoren in Rotterdam die gespecialiseerd is in verschillende soorten bewindvoering, is Fimar. De experts die bij deze bewindvoerder in Rotterdam werken hebben meer dan 15 jaar ervaring. U krijgt bij dit kantoor een vaste contactpersoon die persoonlijk contact, betrokkenheid en begrip hoog in het vaandel heeft staan. Via een online portaal kunt u zelf zien welk werk in uw naam gedaan wordt. Zo voelt uw financiële situatie snel weer stabiel en kunt u met een gerust hart naar de toekomst kijken.

https://www.fimar.nl/