Twegiite
Image default
Banen en opleidingen

Boekhoudkundig medewerker

Wat doen wij?

Het bedrijf verkoopt en produceert zaden en bloemzaden en jonge planten (stopcontacten) voor professionele hoveniers en postorderbedrijven. Het bedrijf verkoopt niet rechtstreeks aan particulieren, maar aan wereldwijde distributeurs. Naast meer dan 35.000 vierkante meter hoogtechnologische kas heeft het ook geïnvesteerd in ultramoderne planters en blaasvormmachines, evenals orderverwerkingssoftware met geavanceerde barcodesystemen.

Het bedrijf is opgericht in 1927 en houdt zich bezig met het planten van knollen van begonia’s en het kweken van begonia’s en boerenkoolzaden. Het bedrijf is een van de eerste zaadbedrijven in Europa en verkoopt niet alleen zaden maar ook zaailingen. Het werk en de hobby van de maker is het vinden van de perfecte begonia op het gebied van begonia. Door de hoge kwaliteit van zijn begonia zaden en zaailingen heeft hij een gestage groei gezien in zijn klantenbestand in binnen- en buitenland. Vanuit een visie op de toekomst besloot hij zijn activiteiten verder uit te breiden naar beddenfabrieken.

In 1977 ondersteunde zijn zoon geduldig en enthousiast de transformatie van het bedrijf naar een modern bloemenzaadbedrijf. Wereldwijd werd gezocht naar de beste optie voor professionele telers en verder getest onder Belgische omstandigheden. Klanttevredenheid is en blijft de topprioriteit van het bedrijf. Om dit doel te bereiken wordt het huidige en innovatieve assortiment producten altijd volledig getest in ons eigen Destelbergen testveld.

Vanaf het begin heeft het familiebedrijf veel belang gehecht aan de topkwaliteit van jonge planten. Daarom zijn er in de afgelopen 20 tot 25 jaar innovaties doorgevoerd om de kwaliteit te verbeteren. Daarnaast ligt de focus vanwege hoge productiekosten op besparing op energie en arbeidsinvesteringen. Vandaag de dag vormen ze nog steeds een sterk team met verkoop in heel Europa.

In dezelfde periode is besloten om de scope verder uit te breiden door met stek matplanten te produceren. Hier worden dezelfde selectiecriteria gehanteerd als zaden: de hoogste kwaliteit voor telers en consumenten!

Rond 2002 kwamen mensen met het idee om genetisch compacte primula’s te ontwikkelen die zonder remmers kunnen groeien. Dit wordt beschouwd als een echte revolutie in de teelt van sleutelbloemen! Evie en Tobie zijn het resultaat.

Nieuwe en innovatieve kleuren verschenen en wonnen de hoogste Europese prijzen.

Wat houdt deze functie in?

 • U bent zelf verantwoordelijk voor het invoeren van de aankoopfactuur. Je leert over btw-aftrekposten, leasecontracten en algemene en bedrijfskosten.
 • Salarisregistratie: 62 rekeningen, analyseplanningen, controle van aansprakelijkheidsrekeningen, opstellen van salarisvergelijkingen volgens de documenten van het Sociaal Secretariaat.
 • Investeringsreserveringen: voorbereiding en onderhoud van afschrijvingstabellen, geplande afschrijvingen, meer- en minderwaarden, aftrekbare belasting over de toegevoegde waarde en gezamenlijke aannemers.
 • Boek alle financiële bankafschriften om oninbare vorderingen en reserves te bepalen.
 • Bereid maandelijkse btw-aangiften voor en dien deze in.
 • Afstemming van belasting over de toegevoegde waarde op basis van balans.
 • Optioneel: Opstellen jaarrekening, aangiften vennootschapsbelasting, jaarverslagen.

Wat hebben wij jou te bieden?

 • Werk fulltime in de vorm van een vast contract in een stabiel bedrijf en groei volledig door.
 • Een team van agressieve en ervaren collega’s.
 • Salaris is gebaseerd op kennis en ervaring.

Beschijft dit je kennis en kunde?

 • Je hebt een bachelordiploma in boekhoud- en fiscaal recht en / of minimaal 5 jaar ervaring.
 • Je hebt uitgebreide kennis van Excel en Word. Kennis van Winbook en Powerpoint heeft de voorkeur.
 • Je bent erg nauwkeurig en kunt zelfstandig werken.
 • Werk zelfstandig, volg regels en afspraken, blijf in contact, leer goed, wees accuraat en focus op resultaten

Beantwoord de telefoon om meldingen van klanten of directe klanten te ontvangen, belastingaangifte te doen (btw, jaarlijkse aangifte sociale gegevens, enz. ), documenten zoeken die verband houden met organisatie- of serviceactiviteiten, documenten doorsturen of archiveren, tools ontwikkelen en bijwerken om activiteiten en situatieoverzichten te volgen, e-mails classificeren, verspreiden, stempelen en registreren, algemene rekeningen invoeren om reserveringen te registreren en bankrekeningen doorgeven Voer afstemmingscontroles uit om het budget van de organisatie te volgen, algemene uitgaven en facturen te controleren, …, Bereid verkoopovereenkomst voor om het betalingsconcept van onbetaalde facturen op te volgen, documenten in te voeren en de lay-out goed te regelen doorzending en archiveren van documenten, inventariseren, tekorten bepalen, bestellingen plaatsen, gegevens verzamelen met betrekking tot werknemersactiviteiten, salarisberekening voorbereiden, codedocumenten, classificatie en archivering

Professionele (concentratie) bachelordiploma (PBA)

https://www.vindazo.be/vacatures/kweker.html