Twegiite
Image default
Zorg

Welke zorgverzekering is passend bij jou?

Wil je graag een betere zorgverzekering afsluiten, omdat je vorig jaar wel heel erg veel moest bijbetalen? Dan is het belangrijk om je zorgvraag helder voor de geest te hebben. Hoe beter je kunt inschatten wat je volgend jaar aan zorg nodig hebt, hoe beter je ook je zorgverzekering hier op kunt afstemmen. Kun je dan weten of je volgend jaar ziek wordt of niet? Plotselinge ziektes zijn natuurlijk niet in te plannen, maar je kunt wel een inschatting maken van de vraag of je volgend jaar bijvoorbeeld fysiotherapie nodig hebt, of dat je nu toch echt een keer naar de psycholoog wilt gaan. Juist met deze vormen van zorg kun je je ziektekosten verzekering Univé op maat maken. We laten je daarom graag zien hoe je dit het beste kunt doen.

Een passende verzekering begint met een goede basis

Een zorgverzekering is verplicht en dat betekent dat iedereen een zorgpolis moet afsluiten. Op die manier houden we niet alleen de zorg betaalbaar, maar ook toegankelijk voor iedereen. Dat deze polis verplicht is, wil niet zeggen dat iedereen hetzelfde pakket moet kiezen. Je kunt binnen de verplichte basisverzekering namelijk kiezen uit meerdere opties. Het verschil tussen deze opties is de mate waarin niet-gecontracteerde zorg vergoed wordt. Onder deze zorg wordt de zorg verstaan van partijen waar je zorgverzekeraar geen contract mee afgesloten heeft. Dat betekent meestal dat je dan zelf voor de kosten opdraait die je bij deze partijen maakt. Echter, je kunt je polis uitbreiden zodat je niet-gecontracteerde zorg ook vergoed krijgt. Dit kan deels zijn, maar je kunt er ook voor kiezen om alle kosten uit te laten keren. Uiteraard heeft dat gevolgen voor je premie, maar je hebt dan wel een goede zorgverzekering passend bij jou. Kijk dus goed of je hier gebruik van wilt maken.

Breid je verzekering uit met een aantal aanvullende dekkingen

De beste manier om alles uit je zorgverzekering te halen, is door aanvullende dekkingen te kiezen. Veel mensen weten namelijk wel ongeveer wat ze het komende jaar aan zorg gaan afnemen. Een veelgekozen optie is de tandartszorg. Met dit pakket kun je de kosten die je tandarts vraagt voor diens behandeling, laten uitkeren door je verzekeraar. Zo voorkom je dat je voor onverwachte, hoge kosten komt te staan. Bovendien kun je altijd zorg afnemen die je nodig hebt. Het is namelijk nooit verstandig om op je zorg te besparen want dat kan ten koste gaan van je gezondheid. Geef hier dus altijd prioriteit aan.

Check gelijk even of je ook recht hebt op zorgtoeslag

Wanneer je de kosten van je nieuwe zorgpremie aan de hoge kant vindt, is het goed om even te checken of je ook in aanmerking komt voor zorgtoeslag. Dit is een tegemoetkoming van de Nederlandse overheid voor mensen die moeite hebben met het betalen van hun zorgpremie. Je kunt op de site van de overheid kijken of je in aanmerking komt voor deze tegemoetkoming. Goed om te weten: je kunt zelfs met terugwerkende kracht een toeslag aanvragen. Misschien betekent dit wel dat je nog een groot bedrag aan toeslag kunt innen. Check het even en stel daarna gelijk een zorgverzekering samen waar je op kunt bouwen. Op de site van je verzekeraar stel je zo een goede polis samen.