Twegiite
Image default
Zorg

Wat kan een verloskundige voor u betekenen?

Wanneer u zwanger bent of van plan bent om zwanger te worden, heeft u ongetwijfeld wel eens extra informatie gezocht over een verloskundige. Een verloskundige kan u helpen vóór, tijdens of na de zwangerschap. Wanneer u van plan bent om zwanger te worden, maar dit momenteel nog niet lukt, kunt u advies winnen bij een verloskundige. Deze geeft u tips en kan u adviseren over hoe het best zwanger kunt worden. Daarna begint de periode van de zwangerschap. Ook hier speelt de verloskundige een belangrijke rol. Zo voert de verloskundige de controles uit over de gezondheid van de baby. Daarnaast kunt u bij deze persoon terecht voor vragen tijdens de zwangerschap. Hier speelt de verloskundige ook een belangrijke rol, omdat toekomstige ouders (zeker bij hun eerste kind) niet precies weten wat er van ze verwacht wordt. Ze zitten dan met veel vragen en dan is het fijn wanneer zij bij iemand terecht kunnen. De verloskundige wordt dus echt een vertrouwenspersoon van u en uw partner.

Contact met een verloskundige

Tijdens de zwangerschap zijn er verschillende contactmomenten die u inplant met de verloskundige. Deze contactmomenten worden vaak vooraf ingepland. Dit betekent niet dat u buiten de gemaakte afspraken geen contact kan opnemen met de verloskundige. Integendeel zelfs, want zelfs voor de kleinste vragen is het mogelijk om contact op te nemen. Bent u bijvoorbeeld benieuwd of u mag vliegen tijdens de zwangerschap? Neem dan gerust contact op. Daarnaast is het altijd goed om bij klachten te bellen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan wanneer u bloed verliest, u minder beweging bij uw kind voelt of wanneer u lichte koortsklachten hebt. Wanneer de klachten serieuzer zijn, is het ook mogelijk om buiten kantoortijden te bellen. De verloskundige staat dan ook voor u klaar, zodat u zo goed mogelijk geholpen kan worden. Dit zijn klachten zoals het hebben van weeën voor 37 weken of wanneer u veel bloed verliest. Vaak is het dan nodig om snel in te grijpen.

Welke verloskundige moet ik kiezen?

Wanneer u op zoek bent naar een verloskundige, zijn er vaak meerdere opties. Belangrijk om mee te nemen is dat een verloskundige standaard een vertrouwenspersoon is. Hierdoor moet u iemand kiezen waarbij u bij het intakegesprek al een goed gevoel hebt. Daarnaast is het belangrijk om een verloskundige te kiezen die dicht bij u in de buurt woont. Woont u bijvoorbeeld in Zuid-Holland, dan heeft u aardig wat opties. Kies in dit geval bijvoorbeeld voor verloskundige Den Haag, verloskundige Rijswijk of verloskundige Wateringen. Daarnaast is het belangrijk om rekening te houden met recensies van andere klanten. Wanneer deze goed zijn, kunt u ervan uitgaan dat de verloskundige betrouwbaar is.

https://verloskundigenpraktijkotis.nl/