Twegiite
Image default
Zorg

Wat is een gebitsprothese?

Een gebitsprothese is een gebit van kunststof of porselein. Het voordeel van een gebitsprothese is dat deze op maat gemaakt wordt. Het dient ter vervanging van de echte tanden van de mens. Wanneer men een bepaalde leeftijd bereikt, kan het zijn dat men tanden gaat verliezen. Ook verliezen mensen hun tanden door bijvoorbeeld tandbederf, een ongeval of erfelijkheid. De gebitsprothese is er in twee verschillende soorten. Zo bestaat er een volledige prothese. Deze wordt aan mensen gegeven wanneer alle tanden in het gebit ontbreken. Wanneer slechts enkele tanden ontbreken, is het mogelijk om een gedeeltelijke prothese te maken. Deze bevat dan alleen de tanden op de plek waar u ze mist. Het voordeel van een prothese is dat u het verschil met de echte tanden nauwelijks waar kunt nemen. De protheses zijn in verschillende kleuren wit te verkrijgen, waardoor u ze goed kunt laten matchen met de overige tanden. Daarnaast is de kwaliteit van de prothese de afgelopen jaren verbeterd. Dit zorgt ervoor dat u niet zo vaak uw prothese hoeft te vervangen. In de volksmond staat een gebitsprothese vaak bekend als kunstgebit.

Verschillende soorten gebitsprotheses

Op de markt zijn verschillende soorten gebitsprotheses beschikbaar. Uiteraard hangt het van de situatie af welke prothese het beste bij u past. Wanneer het gaat over een prothese voor enkele tanden, verschilt dit al ontzettend dan wanneer u een prothese voor een heel gebit nodig hebt. De twee bekendste protheses zijn het klikgebit en de all-on-4 kunstgebit. Bij het klikgebit worden 2 of 4 implantaten in de kaak gezet. Aan deze implantaten is het mogelijk om uw prothese vast te klikken. Hierdoor heeft u er geen last van dat het gebit los in de mond ligt, waardoor het bij anderen niet opvalt dat u een gebitsprothese hebt. Deze behandeling is alleen voor mensen waarvan de tanden volledig ontbreken. Bij een all-on-4 kunstgebit worden 4 implantaten in de kaak geplaatst. Het prothese kan op deze manier aan de 4 implantaten geschroefd worden, waardoor deze goed vast zit. Het is daardoor niet mogelijk om zelf deze prothese in en uit te doen. Voor deze behandelingen kunt u bijvoorbeeld bij gebitsprothese deventer.

Hoe kom ik aan mijn gebitsprothese?

Wanneer u op zoek bent naar een gebitsprothese en u zich afvraagt waar u moet zijn, zijn er meerdere opties. Ten eerste is het belangrijk dat u bekijkt wat de verschillende bedrijven aanbieden. Zo heeft ieder bedrijf haar eigen specialisatie, waardoor het voor kan komen dat u niet vindt wat u zoekt. Daarnaast zijn ervaringen van andere mensen belangrijk. Wanneer andere mensen goede ervaringen met het bedrijf hebben, kunt u ervan uitgaan dat ze u ook goed kunnen helpen. Een gevestigde naam op de markt is bijvoorbeeld TTL Appelhof. Door voor deze partij te kiezen weet u zeker dat u goed geholpen wordt.

https://www.ttl-appelhof.nl/