Twegiite
Image default
Zorg

Heb je problemen met jouw kind?

Heb je problemen met jouw kind?

Kinderen kunnen lastig zijn, niet alleen omdat kinderen nog niet volledig de wereld snappen en daardoor van alles uitproberen, maar ook omdat ze het lastig vinden om te communiceren. Kinderen kunnen daardoor dingen doen waarbij je versteld staat of wat zelfs voor problemen kan zorgen. Denk aan dat ze stout zijn, dingen vernielen of niet naar je luisteren. Hierachter zitten redenen, maar hoe kom je aan die reden? Je kan het vragen aan ze, maar dat wordt lastig. Misschien kan je een kindercoach houten inschakelen? Je zou iemand moeten inschakelen die veel van kinderen af weet en veel moeite kan besteden om ze te snappen.

 

Motivatie voor kinderen

We weten dat motivatie belangrijk is, voor volwassenen kan motivatie betekenen: of je zit hard aan het werk, of je zit op de bank TV aan het kijken. Het werkt zo precies hetzelfde bij kinderen, met de juiste motivatie gaan ze graag huiswerk doen, en zo niet gaan ze bijvoorbeeld spelletjes spelen. Een kindercoach houten kan hierbij helpen, maar wat dacht je van zelf motivatie opwekken? Dit klinkt moeilijk, maar een grote tip? Maak het onderwerp waar ze mee bezig zijn interessant, want als ze het interessant vinden gaan ze er snel graag aan werken om weer te weten en slimmer te worden!

 

Waar moeten we op letten bij kinderen?

Voordat we snappen dat er iets mis is met je kind, in de vorm van dat ze anders zijn normaal, moet je opletten. Wat doen ze dagelijks? Wat zeggen ze tegen je? Er is een grote kans dat je een patroon zou tegenkomen, en deze patroon is er niets voor niets. Zijn ze gemeen tegen je? Bekijk wat ze doen, luisteren ze niet? Grote kans dat ze niet gehoord voelen. Delen ze niet? Grote kans dat ze voelen dat ze niet genoeg gedeeld kregen. De conclusie? Wat ze doen is vaak een reflectie van hoe ze voelen.

https://coachpraktijkgroei.nl