Twegiite
Image default
Electronica en Computers

Tips voor het kopen van een bluetooth speaker

Tips voor het kopen van een bluetooth speaker

Een Bluetooth speaker kopen kan nogal lastig zijn omdat je vaak geen inschatting hebt van wat de kwaliteit is en je moet het echt horen om te kunnen oordelen. Gelukkig komen er steeds meer video’s bij de online artikelen te staan waardoor je een goede inschatting kunt maken. Naast het formaat is het ook belangrijk om op de accu te letten. De goedkopere modellen gaan vaak maar een paar uur mee, terwijl de grotere merken accu’s hebben die wel 16 tot 20 uur mee kunnen gaan. Dit kan een investering waard zijn als je deze speaker veel gebruikt. Denk daarom altijd vooraf goed na waarvoor en hoe vaak je hem wil gaan gebruiken. Ook de waterdichtheid is belangrijk aangezien veel mensen hem buiten de deur meenemen. 

Kijk maar eens op een strand in de zomer hoeveel mensen zichzelf zo voorzien van muziek. Meestal betekent een groter formaat ook dat ze een hoger volume kunnen halen. Vaak zit er in de coners dan ook een extra bass gedeelte verwerkt, waar de kleinere modellen niet over beschikken. Veel muziek klinkt daarom beter op een grotere speaker, maar dat is natuurlijk ook een budget afweging die je zelf moet maken. Bovendien is het ook belangrijk om te kijken naar het bereik van de bluetooth verbinding. Hiermee weet je precies of je enige afstand kunt houden met je telefoon of tablet of dat je deze in de buurt van speaker moet houden. Als hij te ver weg is dan hoor je hem haperen en stotteren en dat is het laatste wat je wil.

Investeer in de toekomst

Als je eenmaal een bluetooth speaker hebt gekocht ga je hem meer gebruiken als dat je vooraf zou denken. Daarom raden we je ook aan goed te letten op het best getest label wat bij de verschillende formaten beschikbaar is. Deze laten namelijk zien dat het van een goede kwaliteit is en dan is het ook de investering waard!