Twegiite
Image default
Aanbiedingen

Heb je buiklachten? Lees hier de oorzaken

Heb jij erg last van buikklachten? En speelt dit al voor een langere tijd? Van symptomen als steken in de buik, vermoeidheid en diarree? Dan begrijpen we als geen ander dat dit vervelend is. Iedereen heeft wel eens last van buikpijn en vaak gaat het vanzelf over, maar als het al voor een langdurige periode speelt of snel weer terugkomt kunnen er meerdere dingen aan de hand zijn. In deze blog hebben we de meest voorkomende oorzaken voor je op een rijtje gezet.  

Ongezond eten 

Een logische verklaring waarom jij erg last van je buik hebt met nare bijkomende klachten als diarree is ongezonde voeding. Je lichaam heeft voedingstoffen nodig om goed te functioneren. Eet je veel vettig eten als junkfood, dan reageert je lichaam hierop. Dit zijn vaak onprettige en pijnlijke klachten. Zorg er dus voor dat je uitzoekt wat je op een dag eet zodat je weet welke ongezonde gerechten je een keer moet overslaan. Eet altijd fruit en groentes die rijk zijn aan vezels en minstens twee liter water per dag.Naast voeding is lichamelijke beweging zeer belangrijk. Zorg er dus voor dat je voldoende wandelt, fietst en een sport beoefend.  

Ongesteldheid 

Een ander veelvoorkomende oorzaak van buikkrampen is ongesteldheid. De mate van pijn kan erg verschillen per persoon. De ene merkt er misschien niks van en de ander ervaart pijn in het hele lichaam.  

Buikgriep 

Volg je een gezond dieet of is het niet mogelijk om ongesteld te worden? Dan kan het ook voorkomen dat je misschien een virus hebt opgelopen zoals buikgriep. Klachten die hierbij voorkomen zijn: misselijkheid en diarree. Echter, een buikgriep duurt meestal vier tot zeven dagen.  

Medicijnen 

Gebruik je medicatie voor een andere aandoening? Soms wil het wel eens voorkomen dat je lichaam reageert op de medicijnen die je dagelijks neemt in krampen. Denk je dat dit de oorzaak is? Dan adviseren wij je om de huisarts te benaderen voor medisch advies.  

Ziekte van Crohn 

Wanneer je aanzienlijk lang last hebt van buikklachten die maandelijks terugkomen of zelfs niet eens verdwijnen, dan kan de ziekte van Crohnhier de oorzaak van zijn. De ziekte van Crohn is een chronische ontsteking in de dunne, dikke of endeldarm. Mocht je het gevoel hebben hier last van te hebben? Dan adviseren we je om met een arts in de reguliere en/of functionele geneeskunde te praten die je kan behandelen.Wil je meer informatie over deze ziekte? Klik dan hier: ziekte van Crohn behandeling.