Twegiite
Image default
Verbouwen

Waar let je op bij het vinden van een goede stukadoor?

Ben jij op zoek naar een goede stukadoor? Dan is het van belang dat je niet direct bij de eerste de beste stukadoor aanklopt. Mits je deze natuurlijk goed kent en er ook de nodige ervaring mee hebt. Is dit niet het geval, dan hebben we een aantal handige tips voor je die je zeker kunnen helpen bij het vinden van een geschikte vakman. Je zit er natuurlijk niet op te wachten dat je straks een hoop geld betaald en niet helemaal tevreden bent over de uitgevoerde werkzaamheden. Belangrijk dus om hier de nodige tijd en energie in te steken, voordat je je uiteindelijke keuze maakt.

 

Vraag eens in je omgeving

De kans dat iemand in je omgeving wel een goede stukadoor die je muren kan stucen kent, die is vaak vrij groot. Zonder dat je het je vaak realiseert, ken je wel een timmerman, schilder of andere vakman die regelmatig met een stukadoor te maken heeft. Vraag dus eerst eens rond in je omgeving, want voor je het weet heb je contact met een goede stukadoor en hoef je niet op zoek naar iemand waarvan je nog helemaal niet weet wat ze kunnen en wat ze kosten.

 

Vraag meerdere offertes op

Wanneer je een stukadoor nodig hebt voor sausklaar stucwerk, dan is het aan te raden om meerdere bedrijven te vragen. Het kan namelijk heel goed zijn dat je bij de één een stuk voordeliger uit  bent, dan bij de ander. Omdat het stucen van zowel muren als plafonds maatwerk is, is het dan ook belangrijk dat een bedrijf bij je langskomt om de situatie te bekijken. Het kan namelijk heel goed zijn dat de muren een bepaalde complexiteit hebben, waardoor het duurder uitvalt, dan want het normaalgesproken per vierkante meter zou zijn. 

 

Spreek een prijs af

Belangrijk is om op voorhand een prijs af te spreken. Omdat een stukadoor heel goed kan inschatten hoe lang ze ongeveer bezig denken te zijn, is het dus ook helemaal niet vreemd om een vaste prijs af te spreken. Mocht het zijn dat een bedrijf dit niet doet, dan is het verstandig om even verder te kijken. Je zit er niet op te wachten dat je straks ineens voor een vervelende verrassing komt te staan.