Twegiite
Image default
Electronica en Computers

Waar moet je rekening mee houden bij het aanschaffen van een refurbished printer?

Steeds meer bedrijven in Nederland kiezen ervoor om een refurbished printer aan te schaffen. Dat is een verstandige keuze, want je bent niet alleen goedkoper uit, maar ook zorg je ervoor dat de printer niet gerecycled of vernietigd hoeft te worden. Wanneer je een refurbished printer gaat aanschaffen, dan zijn er enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Welke zaken dat precies zijn, vind je dan ook in dit artikel.

De eisen van de printer

Wanneer je een refurbished printer gaat aanschaffen, is het belangrijk om te kijken of de refurbished printer wel aan je eisen voldoet. Je moet hierbij bijvoorbeeld kijken naar de printsnelheid, maar ook naar de kwaliteit van een afdruk. De printsnelheid is zeer belangrijk als je werknemers ook gebruik gaan maken van de printer, maar ook is dit belangrijk als je zoveel mogelijk tijd wilt besparen. Het is daarnaast ook verstandig om eens te onderzoeken of de nodige cartridges voor de printer goedkoop of juist prijzig zijn. Mocht dit prijzig zijn, dan is het verstandig om eens te kijken naar een printer met goedkopere cartridges. 

Het merk van de printer

Printers zijn gevoelige apparaten en daarnaast vrij prijzig. Doordat printers vrij prijzig zijn, zijn er de laatste jaren veel nieuwe fabrikanten op de markt gekomen. Ze proberen betere printers te ontwikkelen voor een lagere prijs. Helaas blijkt heel vaak dat de printers van deze merken van magere kwaliteit zijn. Het is daarom verstandig om alleen een refurbished printer aan te schaffen als deze van een bekend merk is. Hierbij kun je denken aan merken zoals Canon en HP. 

De staat van de printer 

Een refurbished printer wordt vrijwel altijd nagekeken door de verkoper. Je kunt er dus zeker vanuit gaan dat de staat van de printer goed is. Het kan weleens voorkomen dat een verkoper ook refurbished printers verkoopt waarvan de staat niet optimaal is. Het is verstandig om deze refurbished printers niet aan te schaffen. Je wilt namelijk zo lang mogelijk gebruik kunnen maken van de printer en ook wil je niet regelmatig onderbroken worden door een storing. Door een refurbished printer die in een uitstekende staat verkeert aan te schaffen, is de kans groot dat je storingen voorkomt, maar ook kun je er langer gebruik van maken.