Twegiite
Image default
Meubels

Op zoek naar een bed voor jouw peuter? Let hier op!

Is jouw kind te groot geworden voor zijn of haar bed en toe aan een nieuw bed? Dan is het tijd voor het eerste echte bed, maar welk bed kies je nu. Ga je al voor een normaal bed, of kies je misschien wel een peuterbed. Verder in deze blog wordt besproken waarom een peuterbed een goed bed is voor kinderen en welke opties er zijn.

Wat is een peuterbed

Een peuterbed is een tussen bed. Hiermee wordt bedoeld dat dit een bed is voor kinderen van 2 tot 7 jaar die te groot zijn voor een babybed en nog geen normaal bed nodig hebben. Bedden voor peuters hebben veelal de afmeting van 70cm breed en 140cm lang. Normale eenpersoonsbedden hebben een breedte van 90cm en een lengte van 200cm.

Een peuterbed is een meegroei bed

Er zijn bepaalde peuterbedden te krijgen die je ook kan zien als meegroei bed. Dit zijn bedden voor peuters die je kan omzetten naar een eenpersoonsbed. Deze meegroeibedden zijn ook ideale logeerbedden. Deze bedden zijn namelijk zeer makkelijk op te bergen en dus ideaal voor de logeerkamer. Deze bedden zijn ideaal voor de leeftijd van 2 tot maar liefst 17 jaar. Zo kan je als ouder ook nog flink besparen op het bed.

Bescherming peuterbed

Er zijn bedden voor peuters te krijgen met bescherming. Zo kan je denken aan hekjes aan de zijkant zodat je kind niet uit het bed kan vallen of rollen. Ook is de instaphoogte van het bed vaak lager dan een normaal bed, waardoor je kind makkelijk in en uit het bed kan stappen. Zo voorkom je daarmee ook gevaarlijke momenten. Ook kan je naast je kind ook de spullen van je kind beschermen door een peuterbed te kopen met lades of kastjes. Hier kan je mooi veel speelgoed in kwijt om te zorgen voor een opgeruimde slaapkamer.

Soorten peuterbedden

Er zijn verschillende soorten peuterbedden te krijgen die de slaapkamer nog leuker maken. Zo zijn er voor jongens raceauto’s of brandweerauto’s te krijgen en voor meisje zijn er prinses bedden te krijgen. Verder kan je ook een politiewagenbed krijgen, een peuterhemelbed, een tipibed en een bedhuisje krijgen. Er zijn daarbij ook verschillende themabedden te krijgen. Dit kan zijn van een superheld of een idool uit een kinderfilm. Met deze bedden kan je ook een volledige look creëren en daarbij andere items kopen die mooi passen bij het superheldenthema of prinsessenthema. Denk bijvoorbeeld aan een kleed, een bed overtrek of een nachtlampje.