Twegiite
Image default
Meubels

De Deens ovale tafel – De juiste keuze voor jouw interieur?

Een Deens ovale eettafel van eikenhout is een meubelstuk dat niet alleen een mooie aanvulling is in elke woonkamer of keuken, maar deze vorm biedt ook veel voordelen. Wij benoemen een paar van deze voordelen De Deens ovale vorm kenmerkt zich door zijn zachte rondingen. De vorm is een combinatie tussen zowel het functionele van een rechthoekige tafel als een ovale tafel. Bij een rechthoekige tafel geniet je veel ruimte, vooral op de tafel. Waar je bij een ovale tafel vooral voordeel haalt uit het creëren van ruimte in je woonkamer. Daarnaast is het zitten aan een ovale tafel erg gezellig. Je kunt iedereen aankijken en zit nooit echt naast elkaar.

Deens ovale tafel van eikenhout?

Kies je voor een Deens ovale tafel van eikenhout? Dan maak je een bewuste keuze! Eiken is een duurzaam materiaal dat jarenlang mee gaat. Het is sterk, kan tegen een stootje en is een van de meest duurzame materialen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de tafel snel zal beschadigen of dat je deze snel zal moeten vervangen. Bovendien is een houten tafel ook gemakkelijk te onderhouden. Je hoeft het alleen regelmatig af te nemen met een vochtige doek of tafelreiniger en het hout blijft mooi, ook na jaren gebruik.

Ruimte om de tafel

Een ander voordeel van een Deens ovale tafel is dat het een ruimtelijk gevoel geeft aan je woonkamer of keuken. Doordat het geen scherpe hoeken heeft, lijkt het alsof de tafel minder ruimte inneemt dan een rechthoekige tafel. Dit is vooral handig als je niet veel ruimte hebt in je woonkamer of juist optisch ruimte wil creëren. Bovendien zorgt de ovale vorm er voor dat iedereen aan tafel gemakkelijk bij elkaar kan zitten en dat er geen ongemakkelijke hoeken zijn waar mensen niet kunnen zitten.

 

Deense stijl

Een Deens ovale eettafel is daarnaast ook een stijlvolle toevoeging aan je huis. De natuurlijke stijl staat bekend om unieke zachte en tijdloze vormen en de ovale tafel past daar perfect bij. Het is een tafel die geheel op maat gemaakt kan worden. Kies de juiste afmetingen, afwerking, kleur en onderstel. En je hebt een unieke Deens ovale tafel voor in jouw huis. Ben je bijvoorbeeld opzoek naar een Deens ovale eettafel in de scandinavische stijl? Dan kom je al snel uit bij houten poten en ronde vormen.

Hoeveel ruimte op de tafel?

Tot slot biedt deze tafel ook veel ruimte op en onder de tafel. Bijvoorbeeld voor het serveren van maaltijden of het gezellig borrelen met familie of vrienden. Dankzij de ronde vormen erg veel ruimte over op tafel om borden, glazen en bestek op tafel te zetten. En daarnaast is er nog genoeg ruimte om een uitgebreid diner uit te stallen. Vooral handig zijn als je vaak gasten ontvangt.

Kortom een Deens ovale eettafel van eikenhout biedt veel voordelen ten opzichte van een rechthoekige of ovale tafel. Het is een duurzaam en stijlvol meubelstuk dat ruimte bespaart in je woonkamer en gemakkelijk te onderhouden is. Daarnaast geeft de vorm een unieke uitstraling die goed te combineren is met vrijwel elk interieur.

https://nijhuismeubels.nl/collections/eiken-eettafels-op-maat