Twegiite
Image default
Tuin en buitenleven

Onderhoudsarme planten kiezen voor uw tuin

Als u een vleugje natuur aan uw tuin wilt toevoegen zonder er al te veel tijd aan te besteden, kunt u het beste kiezen voor onderhoudsarme planten. Onderhoudsarme planten hebben geen uitgebreide verzorging nodig en kunnen in de meeste omstandigheden gedijen. Liever alles uitbesteden? Huur dan een hovenier Ridderkerk in. Hier volgen enkele suggesties voor het vinden van de perfecte onderhoudsarme planten voor uw buitenruimte.

Succulenten:

Succulenten behoren tot de meest winterharde en veerkrachtige planten die er zijn, waardoor ze een uitstekende keuze zijn voor drukke mensen die niet veel tijd hebben. Ze doen het goed met een minimum aan water en volle zon, en vragen minder aandacht dan andere soorten planten. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in een enorm scala aan vormen en kleuren, waarmee u een vleugje persoonlijkheid aan uw tuin kunt toevoegen.

Bodembedekking:

Bodembedekking is een uitstekende onderhoudsarme optie voor uw tuin. Het vereist minimale zorg en kan gemakkelijk worden geplant door het gewoon over het grondoppervlak uit te spreiden. Bodembedekkers zoals klimop, klaver en vinca zijn uitstekende keuzes, omdat ze zich snel verspreiden en met minimale inspanning grote oppervlakken bedekken.

Vaste planten:

Vaste planten zijn planten die jaar na jaar terugkomen, waardoor ze perfect zijn voor wie van de schoonheid van zijn tuin wil genieten zonder elk seizoen opnieuw te moeten planten. Veel vaste planten vereisen weinig onderhoud, behalve dat ze in de herfst moeten worden teruggesnoeid of dat ze tijdens het groeiseizoen af en toe moeten worden bemest. Enkele populaire tot de onderhoudsarme vaste planten behoren daglelies, echinacea, lavendel en coneflower.

Stenen en mulch:

Als u op zoek bent naar een nog eenvoudigere manier om een vleugje natuur aan uw tuin toe te voegen, zijn stenen en mulch altijd een optie. Deze kunnen worden gebruikt als borders of accenten in de tuin en vergen weinig onderhoud, behalve af en toe wieden. Bovendien zijn ze verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan kleuren en stijlen, zodat u gemakkelijk iets kunt vinden dat bij uw bestaande landschapsontwerp past.