Twegiite
Image default
Huishoudelijk

Tips om jouw cinewall op te leuken

Een cinewall is vaak zelf samengesteld door degene die deze laat installeren. Geen enkele cinewall is dan ook echt precies hetzelfde. Het leukste is om de cinewall, nadat deze eenmaal staat, meteen een beetje te decoreren en persoonlijk te maken. Wat je mogelijkheden zijn ligt natuurlijk aan het ontwerp. Met veel open vakken kun je weer andere dingen bedenken dat met een platte muur. Hieronder lees je wat tips om jouw cinewall te decoreren.

Persoonlijke decoratie

Waarschijnlijk spendeer je aardig wat tijd tegenover je cinewall. Vaak is zo een muur geplaatst bij de zithoek, een centrale plek in het huis. Daarom is het ook heel leuk om alle foto’s en kunstwerken die je in je leven hebt verzameld hier een plekje te geven. Denk aan foto’s van vrienden en familieleden bijvoorbeeld. Als je veel waarde hecht aan de dierbaren uit jouw leven, is de cinewall de perfecte plek om hen te eren en ze vaak te zien. Ook kunst kan heel tof zijn om op de muur te plaatsen. Waar je het precies plaatst, ligt natuurlijk aan hoe je jouw cinewall ontworpen hebt. Sommige muren hebben vakken aan weerszijde van de televisie, met plankjes waarop je allerlei dingen kan stallen. Andere muren hebben dit weer niet, maar dan heb je misschien ruimte boven de televisie.

Een urban jungle

Een cinewall is ook de ideale plek voor planten. Als je gek op de natuur bent, of je vind het zicht van een televisie bijvoorbeeld niet zo mooi, kun je de muur decoreren met planten. Je hoeft niet eens per se planken in je cinewall te hebben om dit te verwezenlijken. Je kunt bijvoorbeeld ook hangplanten nemen, die je kunt ophangen in mooie, gevlochten hangers. Het mooiste is om het enigszins rustig te houden, bijvoorbeeld door alleen groene planten te nemen met een enkele bloem. Wanneer je immers televisie kijkt, kunnen wild gekleurde planten natuurlijk best afleiden.

Een luxe en moderne cinewall

Wanneer dit alles niet zo voor jou is, en je prefereert een strakke inrichting in huis, kun je wat minimalistischer te werk gaan. Denk aan een gouden lijst om te televisie heen bijvoorbeeld. Het goud kun je dan laten terugkomen in enkele plantenbakken bijvoorbeeld, die je aan weerskanten op de grond kunt plaatsen.