Twegiite
Image default
Tuin en buitenleven

Bestaat er een waterdichte brievenbus?

Regenwater in je brievenbus? Het heeft de afgelopen maanden nauwelijks geregend, maar normaliter valt hier vaak wel een druppeltje regen. En dan is het niet fijn dat al je post nat is. Toch is het heel lastig om een brievenbus 100% waterdicht te maken. Dat komt omdat deze natuurlijk wel openingen moet hebben om de post erin te werpen en om deze er weer uit te halen. Zodra er openingen in komen, is de kans op natte post gewoon groter. En je kunt met rubbers werken bij de openingen. Maar als er een hele grote stortbui over komt, zal dat ook niet afdoende zijn. Een compleet 100% waterdichte brievenbus bestaat dan ook simpelweg niet.

Zandvoort en Bobi brievenbus waterdicht

Toch zijn er wel brievenbussen te koop die vrij waterdicht zijn. Die vallen uiteraard in de wat duurdere klasse. Al is een Zandvoort nog aardig betaalbaar. Een zandvoort brievenbus heeft een behoorlijk grote klep boven op de brievenbus zitten. Regenwater sijpelt netjes via het dakje op de grond. Het deurtje dat open kan is voorzien van goede rubbers. Eigenlijk is dit echt een aanrader als je een waterdichte brievenbus zoekt. De Bobi brievenbus is nog een level duurder.Maar voor die prijs krijg je ook een brievenbus die aan al je wensen kan voldoen. Hij is groot en de rubbers bij de openingen zorgen ervoor dat ook deze bus vrijwel geen regenwater in laat.

Waar te koop?

Waar zijn die Zandvoort en Bobi dan te koop? Bij Yourmailbox.nl vind je deze modellen. Beide zijn in verschillende kleuren verkrijgbaar. Ook is er van beide een versie in het rvs gemaakt. Wil je toch liever een staande brievenbus in plaats van de Zandvoort? Dan is de Brussel, het broertje van, en dit is ook een goede optie voor als je een wat grotere postkast zoekt.