Twegiite
Image default
Aanbiedingen

Kookinspiraties voor vanavond!

Wat gaan we vanavond weer eens eten? Dat is soms een moeilijke vraag te beantwoorden wanneer je geen inspiratie hebt. Een bord met aardappel, vlees en groente verveelt ook al gauw als je dat te vaak eet. Toch is het erg leuk om creatief aan de slag te gaan in de keuken om een heerlijke maaltijd voor te bereiden. Hieronder hebben we een aantal ideeën voor jou om te koken wanneer je geen inspiratie hebt!

 

Teppanyaki – Japan

Eigenlijk is teppanyaki geen gerecht, maar een bereidingswijze. Het betekent letterlijk bakken op een ijzeren plaat.  Teppanyaki is een bereidingswijze waarbij groenten, vlees en vis zonder (of heel weinig) olie op een ijzeren plaat worden gebakken. Deze ijzeren plaat wordt over het algemeen in het midden van de eettafel geplaatst. Het leuke van Teppanyaki is dat het niet uitmaakt wat voor soort groenten of vleessoort je kiest, alles is te bereiden op de plaat. Op deze manier kan iedereen aan tafel zelf uitkiezen wat ze lekker vinden zonder dat je verschillende gerechten hoeft te maken. Een ander voordeel aan Teppanyaki is dat het een ontzettend gezonde bereidingswijze is, omdat er geen of heel weinig vet wordt gebruikt om te koken.  Op zoek naar een Teppanyaki plaat? Bekijk het assortiment Teppanyaki platen bij MaxTotaal!

 

Shakshuka – Tunesië

Shakshuka is een gerecht wat oorspronkelijk uit Tunesië komt, maar is dit gerecht in het gehele Middellandse Zeegebied en Midden-Oosten gegeten.  Het gerecht bestaat uit gepocheerde eieren bereid in een saus van tomaten, chilipepers, paprika en ui. Deze wordt gekruid met komijn, paprikapoeder en cayennepepper. Het leuke aan dit gerecht vinden wij dat dit gerecht zowel als ontbijt, lunch of avondeten kan worden gegeten. De bereiding is erg simpel: je maakt de tomatensaus klaar, je gooit de eieren erbij zodat deze gepocheerd worden en je kunt genieten van je heerlijke maaltijd!

 

Sushi – Japan

Sushi is razend populair. Sushi komt oorspronkelijk uit Zuidoost-Azië. Het belangrijkste bestanddeel van sushi is een kleine hoeveelheid kleverige rijst en wordt aangevuld met overige ingrediënten naar keuze, maar voornamelijk groenten, ei en (rauwe) zeevis. Er zijn verschillende soorten sushi, denk aan temakis (de kleine sushi-puntzakjes) of makis (de klassieke sushi roll). Sushi is vrij eenvoudig om zelf thuis te maken wanneer je de handigheid erin hebt gevonden. Het enige wat je nodig hebt is sushirijst, zeewiervellen, rauwe vis en groenten naar keuze, een bamboe-matje en wat stokjes om te eten, eetsmakelijk!

 

https://www.maxtotaal.nl/