Twegiite
Image default
Aanbiedingen

Koffiemalen voor professionals

 

Het drinken van koffie wordt al eeuwenlang gedaan. Hoewel koffie al sinds de elfde eeuw bestaat, kwamen pas de allereerste zakken met koffie in 1615 aan in West-Europa. Sindsdien is de koffie niet meer weg te denken in West-Europa. Toch heeft de koffie wel enkele veranderingen doorgemaakt. Denk bijvoorbeeld aan de verschillende manieren van het bereiden van koffie. In deze blog willen wij het hebben over de verschillende manieren van het malen van koffie. Een belangrijk aspect, dit heeft namelijk invloed op de smaak van jouw kopje koffie.

Zelf uw koffie malen

Gemalen koffie, vers gebrande koffiebonen of ongebrande koffiebonen, koffie kan tegenwoordig op veel verschillende manieren worden gekocht. Het grootste voordeel van gemalen koffie is dat het makkelijk is in gebruik, het is namelijk al gemalen. U hoeft niet eerst zelf nog met de machine aan de slag. Helaas heeft gemalen koffie wel het nadeel dat het sneller ‘oud’ wordt. Gemalen koffie verliest haar versheid omdat het met een groter oppervlakte aan de lucht wordt blootgesteld. Hierdoor verliest de gemalen koffie snel haar aroma’s en gaat de kwaliteit achteruit.

Gemalen koffie wordt vacuüm verpakt om het verlies van de aroma’s zo goed mogelijk te voorkomen. Dit is echter alleen wanneer de zak nog ongeopend is. Voor een goede kop koffie met een vol aromatische smaak is het dus aan te raden om de bonen zelf te malen. Het zelf malen van uw koffie is een tijdrovende klus, vandaar dat het gebruik van een professionele elektrische koffiemolen een uitkomst is.

Handkoffiemolen of elektrisch

Vroeger werden koffiebonen standaard met een handkoffiemolen gemaald. Door het draaien aan een hendel worden de bonen gemalen, waarna deze in een reservoir terecht kwamen. Omdat de grootte van de bonen flink verschilden, kwamen na verloop van tijd elektrische molens op de markt. De eerste elektrische koffiemolens kwamen met ronddraaiende messen die de bonen verpulverden. Later kwamen ook molens met maalschijven op de markt. Deze zijn geschikt om de gewenste fijnheid voor het malen in te stellen en leveren een gelijkmatigere maling.

https://www.fleurdecafe.nl