Twegiite
Image default
Sport

EMS training is voor vele doeleinden inzetbaar

Al meerdere jaren is het bewezen dat het een zeer effectieve manier is om pijn te bestrijden door middel van elektrische spierstimulatie. Inmiddels wordt deze pijntherapie dan ook in veel klinieken gebruikt. Sinds een tijdje wordt EMS (elektrische spierstimulatie) niet alleen meer ingezet als pijntherapie. Het is namelijk ook zeer populair geworden als sport voor het gehele lichaam. De uitkomst van vele onderzoeken is dat met EMS zeer goede resultaten bereikt kunnen worden.

EMS kan je voor vele doeleinden inzetten: het versterken van de spieren, het opbouwen van de spieren, het ontspannen van de spieren, het vormen van je figuur, het bevorderen van de stofwisseling en het verminderen van cellulitis. Trainen met EMS is enorm effectief en bespaart je ook nog eens een hele hoop tijd.

Trainen met EMS gevaarlijk?

Tijdens een EMS training worden de spieren getraind door lichte, kleine stroomstootjes. Een vraag die vanwege de stroomstootjes regelmatig aan ons gesteld wordt is: is EMS training gevaarlijk? Hier kunnen we kort en bondig over zijn: nee, trainen met EMS is absoluut niet gevaarlijk. Wel zijn er een paar redenen waarom je niet zou mogen sporten met EMS, bijvoorbeeld wanneer je in het bezit bent van een pacemaker. Twijfel je of EMS geschikt is voor jou? Laat even een berichtje achter op onze website, ikwilstimawell.nl, om een gratis adviesgesprek aan te vragen, of bel ons tijdens kantooruren op telefoonnummer +31 (0)33 303 77 68.

De elektrische stroomstootjes zijn heel licht, geven geen pijnlijk gevoel en worden niet als vervelend ervaren. Het gevoel wordt door de meeste mensen beschreven als licht tintelend of prikkelend. Voor onze spieren is het gevoel van elektrische stimulatie ook niets nieuws, ze worden namelijk continu aangedreven door middel van elektrische signalen via de hersenen en het centrale zenuwstelsel.

Wil je meer lezen over EMS, meer te weten komen over de EMS training review van EMS gebruikers of beginnen met EMS training? Op onze website kan je alle informatie vinden over EMS, de ervaringen van andere gebruikers lezen en een EMS apparaat met toebehoren huren.

https://ikwilstimawell.nl/