Twegiite
Image default
Bedrijven

Dit is waarom een voedingsschema noodzakelijk is

Je kan afvallen zonder voedingsschema alleen is dit vaak maar iets tijdelijks. Je kan niet rondvaren zonder kaart en verwachten dat je de eindbestemming bereikt. In deze blog lees je waarom een kaart of in dit geval een voedingsschema noodzakelijk is.

Voordelen van een voedingsschema voor vrouwen die afvallen

Je dagelijkse maaltijden staan uitgeschreven zodat je precies weet wat en hoeveel je van alles eet. Op deze manier ben je niet aan het raden of je onder je dagelijkse calorieën behoefte zit om af te vallen. Wanneer je een voedingsschema voor vrouwen afvallen laat maken krijg je alle dagelijkse behoeftes op het gebied van vitamines, eiwitten, koolhydraten en vetten precies op jou afgestemd. Door gebruik te maken van een voedingsschema voor vrouwen afvallen is het makkelijk om kleine aanpassingen te maken in je dieet om zo nóg meer af te vallen.

Waar moet je op letten bij het afvallen?

Zorg dat je niet te snel afvalt. Wanneer je gewicht verliest zul je altijd wat spiermassa verliezen. De bedoeling is om dit te minimaliseren. Door sneller dan 5 tot 6 gram per week af te vallen verlies je te veel spiermassa. Ideaal is dan ook om tussen de 2 en 3 gram per week af te vallen afhankelijk van je doel. Er zijn mensen die juist in een korte periode veel moeten afvallen. Denk aan een bruid voor haar trouwjurk of een patiënt voor zijn of haar operatie omdat overgewicht bepaalde risico’s met zich meebrengt wanneer je onder het mes gaat.

Ook is het belangrijk om te letten op de hoeveelheid eiwitten die je op een dag eet. Deze moeten hoger liggen dan normaal om spierverlies tegen te gaan. Normaal heeft een persoon per dag 0.8 gram eiwitten keer zijn of haar lichaamsgewicht nodig. Wanneer je sport, en dus spiermassa wil opbouwen, zul je ongeveer 2.0 gram eiwitten keer je lichaamsgewicht per dag nodig hebben. Wanneer je afvalt is dit nóg hoger namelijk 2,5 gram eiwitten keer je lichaamsgewicht.

 

https://voedingschema.nl/voedingsschema-afvallen-vrouw/