Twegiite
Image default
Afvalverwerking

Zo zorg je voor een goede afvalverwerking binnen jouw bedrijf!

 

Uit diverse onderzoeken is gebleken dat we de aarde momenteel zwaar belasten met ons afval. Zo dient er zo snel mogelijk verandering te komen in onze gezamenlijke CO2-footprint. Doen we dit niet dan kunnen de gevolgen rampzalig zijn. Er wordt onder andere verwacht dat we veel frequenter te maken zullen krijgen met milieurampen. Dit dienen we koste wat het kost te voorkomen en elk bedrijf en individu kan hier op haar manier aan bijdragen.

Weet met wie je zaken doet!

Als ondernemer is het belangrijk om stil te staan met wie je zaken doet. Zo kun je jouw afval het beste laten verwerken door een bedrijf dat het merendeel hiervan zelf recycled. Hiermee voorkom je extra transport en zorg je voor een kleinere belasting van het milieu. Mocht je bij verschillende projecten met andere bedrijven in zee gaan dan is het verstandig om een lijst op te stellen met puinverwerkers. Vraag verschillende gegevens op en kijk welk bedrijf jou hier het beste bij kan hebben. Zo zijn er ook puinverwerkers met vestigen verdeeld over heel het land. Een puincontainer huren bij een milieubewust bedrijf met meerdere vestigingen is zeer aan te raden. 

Scheid je afval

Om bij te dragen aan een schonere toekomst is afval scheiden ook zeer aan te raden. Hiermee voorkom je dat veel materialen worden gezien als niet recyclebaar afval, of dat het afvalverwerkingsbedrijf zelf het afval moet scheiden. Naast dat dit voordelen oplevert voor het milieu, bespaar je hier op de lange termijn ook erg veel geld mee. Materiaal dat gerecycled kan worden, kan je in veel gevallen kosteloos wegbrengen of op laten halen voor een zeer klein bedrag. Hoe hoog de kosten precies zijn voor het transport verschilt uiteraard per aannemer. Vraag daarom meerdere offertes aan en vergelijk deze met elkaar. Als je op verschillende plekken van het land actief bent zou je eventueel ook met meerdere bedrijven in zee kunnen gaan. In sommige gevallen ben je daardoor ook al stukken goedkoper uit.