Twegiite
Image default
Zakelijk

Waar kun je mee te maken krijgen als je een boot wilt verkopen?

Nederland is een klein land dat internationaal bekend staat om verschillende zaken. Zo is het bijvoorbeeld overal ter wereld bekend dat Nederland een land is dat voor een groot deel onder zeeniveau ligt. Ook is het bekend dat er veel water in ons land is. Het is dan ook niet gek dat er ook vrij veel mensen in Nederland zijn die een eigen boot hebben. Als je een eigen boot hebt, kan het ook zo zijn dat je deze wilt verkopen. 

Het laten doen van een taxatie

Als je een eigen boot hebt en deze wilt verkopen, is het verstandig om te beginnen met het laten doen van een taxatie. Het is namelijk zo dat je als eigenaar van de boot waarschijnlijk niet goed kunt inschatten wat de waarde van de boot is. Als je dit niet goed weet, is het ook lastig om ervoor te zorgen dat je de boot voor een realistische prijs aanbiedt. Het is bijvoorbeeld niet fijn als je je boot verkoopt tegen een te lage prijs omdat je niet goed op de hoogte was van de waarde van je boot. Je kunt er daarom beter voor kiezen om een taxateur als Jachtmakelaardij Kappers in te schakelen zodat deze een realistische inschatting kan maken van de waarde van deze boot. Bij een taxatie kijkt de taxateur naar verschillende aspecten van de boot om te kunnen achterhalen wat de waarde hiervan is. Ook zal de boot natuurlijk worden vergeleken met andere soortgelijke boten die op dit moment te koop staan.

De boot te koop aanbieden

Nadat de taxateur is langs geweest en de taxatie is afgerond, is het tijd om de boot te koop aan te bieden. Er zijn veel verschillende platforms waarop je de boot zou kunnen aanbieden. Welk platform je het best kunt kiezen, is voornamelijk afhankelijk van wat voor soort boot je hebt. Het is bijvoorbeeld zo dat er speciale platforms zijn die zich enkel richten op het verkopen van jachten. Echter, er zijn net zo goed aparte platforms voor platbodems, sloepen en nog veel meer soorten boten. Als je je boot gaat verkopen, is het slim om vooral de nadruk te leggen op de voordelen van een eigen boot