Twegiite
Image default
Aanbiedingen

Wel of geen loopdeur in uw roldeur?

Een loopdeur in uw roldeur kan een uitkomst zijn in sommige situaties. Vooral als u uw roldeur ook als toegangsdeur voor personeel of klanten gebruikt wordt. Overweegt u een roldeur aan te schaffen maar twijfelt u nog over een loopdeur, dan kan dit blog u van dienst zijn.

De voordelen van een loopdeur:

Energiebesparing

Het gebruik van een loopdeur minimaliseert warmteverlies, vooral bij grotere deuren, waar frequent volledig openen aanzienlijk energie kan verspillen. Door de mogelijkheid om de deur gesloten te houden terwijl toch toegang mogelijk is, wordt het energieverbruik verminderd. Dit wordt erkend als een energiebesparende maatregel door de overheid.

Gemakkelijke toegang

Zowel personeel als klanten ervaren meer gemak bij het betreden van het gebouw met een loopdeur. De deur kan gemakkelijk van buiten geopend worden, waardoor uw pand toegankelijker wordt.

Flexibel ruimtegebruik

De aanwezigheid van een loopdeur maakt de ruimte flexibeler in gebruik. Voor bedrijfsgebouwen die worden verhuurd, verhoogt dit de aantrekkelijkheid van de unit, omdat het voor verschillende doeleinden kan worden gebruikt. Het maakt ook het ontvangen van klanten gemakkelijker en optimaliseert de ruimte.

Nadelen van roldeuren met loopdeur

Hoewel roldeuren met geïntegreerde loopdeuren veel voordelen bieden, zijn er ook enkele nadelen om te overwegen:

Hogere inbouwkosten

Het integreren van een loopdeur kan gepaard gaan met hogere kosten, vooral vanwege het handmatige werk dat hiermee gepaard gaat. Dit kan de initiële investering verhogen en moet worden meegewogen in de totale kosten-batenanalyse.

Mogelijk verminderde stabiliteit

Bij zeer grote deuren kan het inbouwen van een loopdeur leiden tot verminderde stabiliteit van de deurconstructie. Dit kan een zorgpunt zijn, vooral in situaties waar stabiliteit cruciaal is.

Inbraak risico’s

Het is belangrijk om de inbraakbestendigheid van de loopdeur te overwegen. Zorg voor degelijke sloten en overweeg zelfs de installatie van automatische vergrendelingssystemen om de veiligheid van het gebouw te verhogen.

De Compact deur van Rolflex

Rolflex biedt hoogwaardige bedrijfsdeuren met geïntegreerde loopdeuren. De Compact deur van Rolflex is een unieke deur, die vouwt in plaats van rolt. De deur is met én zonder loopdeur uit te rusten. Ontdek de mogelijkheden en kwaliteit die Rolflex biedt voor een optimaal gebruik van uw bedrijfsruimte. Bezoek www.rolflex.com voor meer informatie.

https://www.rolflex.com/nl/