Twegiite
Image default
Zakelijk

Inclusieve werkomgevingen: het creëren van kansen voor iedereen

Vandaag de dag is een stukje inclusiviteit op de werkvloer belangrijker dan ooit. Want heb je een team van gelukkige werknemers die zich veilig op de werkvloer voelen? Dan kan dit een wereld van verschil maken voor de productiviteit en het teamgevoel. Redenen genoeg dus om hier een keer in te duiken en te kijken hoe je de inclusiviteit bij jou op de werkvloer het beste kunt boosten. Om je hier wat meer wegwijs in te maken, hebben we in dit blog een paar tips alvast voor je op een rijtje gezet.

Bevorder een stukje inclusiviteit door iedere werknemer er bewust van te maken

Om de inclusiviteit bedrijfsbreed door te kunnen voeren, is het natuurlijk belangrijk dat iedereen binnen de organisatie daar goed van op de hoogte is als het zover is. En het kan zomaar zo zijn dat niet iedereen zo goed weet hoe hier het beste om mee kan worden gegaan. Zorg er daarom altijd voor dat je iedere werknemer bewust maakt van wat inclusiviteit nu precies inhoudt. Dit kan door het geven van een training of een cursus. En plan dit niet eenmalig, maar herhaal het bijvoorbeeld ieder kwartaal. Op deze manier blijft iedere werknemer meteen goed op de hoogte van de ontwikkelingen op het gebied van inclusiviteit op de werkvloer.

Zorg voor gelijke kansen op de werkvloer door iedereen de mogelijkheid te bieden om cursussen en trainingen te volgen

Ga je voor het geven van een cursus of een training op het gebied van inclusiviteit? Dit is een erg logische stap die je al erg snel binnen het bedrijf kunt zetten. Hierdoor heeft iedere medewerker meteen de kans om mee te denken over waar er nog kansen liggen om het te verbeteren. En dat zorgt ook direct weer voor een erg betrokken en veilig gevoel.

Het hoger management kan minstens eens per jaar een cursus of training volgen

Denk je aan inclusiviteit op de werkvloer, dan denk je al snel aan de maatregelen voor individuele teams op de werkvloer. Maar het is minstens zo belangrijk dat ook het hoger management deze cursussen en trainingen volgen. Dit is immers de basis van het bedrijf en het hoger management moet de juiste normen en waarden hanteren. Alleen op deze manier weet je dat de inclusiviteit ook daadwerkelijk een succes gaat zijn. Ga je hier op korte termijn al een keer mee aan de slag?