Twegiite
Image default
Woning en Tuin

Waarmee maak je een muurschildering?

Een muurschildering is een leuke toevoeging aan je slaapkamer, babykamer of studeerkamer. Het zorgt er net even voor dat het er wat leuker uit ziet. Het geeft de kamer een hele unieke look. Let wel op welke verf je gebruikt voor de schildering. Gebruik bijvoorbeeld een verf op waterbasis. Je zou ook acrylverf kunnen gebruiken. Deze is namelijk snel droog en reukloos. Wanneer de verf opgedroogd is, kun je zo weer terecht in je slaapkamer. Als de muur droog is, is het ook nog eens afwasbaar. Ben jezelf niet zo handig? Dan zou je muurschildering Den Haag kunnen vragen of hij een schildering op je muur kan zetten. Een kleine schildering is namelijk al mogelijk vanaf €75,-.

Hoe begin je een muurschildering

Bij een muurschildering begin je eerst met een ontwerp. Dit kan een sjabloon zijn die je na tekent. Of je projecteert met een beamer een afbeelding op de muur. Vaak kun je gewoon je potlood erop zetten en de tekening volgen. Wil je alleen een paar rechte strepen op de muur? Dan zou je ook schilderstape kunnen gebruiken. Op deze manier is het ook nog eens makkelijk om binnen de lijntjes te kleuren. Maar het is wel lastig om voor je te zien hoe de muur eruit komt te zien. Veel kunstenaars werken gewoon met een gum en een potlood. Dan kunnen ze precieze details verwerken op de muur.

Wat tips voor op de muur

Muurschildering Heerlen geeft een aantal tips waar je rekening moet houden bij het schilderen:

  • Zorg dat je kwast niet te nat is. Dit geeft namelijk een druipers. Probeer eerst de kwasten uit op papier, zo weet je ook welke kwast jou het beste ligt.
  • Voor een muurschildering heb je vaak verschillende kleuren nodig. Zorg daarom dat je een beetje kennis hebt van mengen, zo kun je altijd de geschikte kleur vinden voor op je muur.
  • Pas op met donkere kleuren. Deze kunnen namelijk nogal aanwezig zijn en de balans van je ontwerp verstoren. Gebruik in kleine ruimtes daarom niet al te veel donkere kleuren.
  • Voor verschillende dieptes over vervaging kun je heel simpel een schuurspons gebruiken. Doe dit niet met al te veel water en dep dan voorzichtig op de muur.
https://www.rikmuurschilderingen.nl/