Twegiite
Image default
Woningen

Waar moet je op letten bij oud roze in huis combineren?

Wil je graag een mooie tijdloze en toch stoere kleur in de slaapkamer? Oud roze is daarvoor een hele goede keuze. Roze wordt meestal gezien als een kleur die meer voor meisjes bedoeld is omdat dit ons zo is aangeleerd, maar oud roze is daarentegen een hele goede en mooie kleur om te gebruiken die juist weer niet heel meisjesachtig kan zijn. Oud roze kun je in veel verschillende tinten krijgen en je kunt heel goed oudroze in huis combineren met bepaalde accessoires die het juist weer heel stoer of heel stijlvol kunnen maken. Als je niet helemaal zeker bent over de kleur oudroze en hoe je deze kunt combineren, lees dan dit artikel verder. 

Een paar voorbeelden hoe je oudroze kunt combineren. 

  • Gebruik je oudroze in de woonkamer? Dan kun je de kleur heel goed combineren met andere roze of bruintinten. Kies een iets wat donkerdere kleur oudroze waar niet al te veel geel in zit en combineer deze bijvoorbeeld met een bruine roze bank en leg er een mooi vloerkleed voor met dezelfde tinten. 

  • In de slaapkamer kun je oudroze heel goed combineren met een mooie houte vloer en juist weer wat lichte roze tinten voor de badlakens en combineer ze ook met wat roze kussens. Plaats er eventueel nog wat mooie planten bij en creëer een echte oudroze stijlvolle look.

  • Nog een ander woonkamer voorbeeld is juist om een roze kleur te kiezen waar juist weer meer oranje in zit, bijna zalm kleur maar dan net wat donkerder. Je kunt deze kleur heel goed combineren met donker bruine elementen zoals lampen of stoelen en combineer deze dan weer met een mooie lichte houten tafel. 

  • Je kunt er ook voor kiezen een hele lichtroze met een grijze ondertoon te gebruiken op de muur en deze ook weer te combineren met een licht grijze vloer en juist weer wat oude houten elementen.