Twegiite
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het verzorgen van fijn en futloos haar

 

Gezegend zijn met een volle bos haar is natuurlijk wat iedereen het liefste wilt. Helaas heeft niet iedereen het geluk en hebben veel mensen fijn en futloos haar. Het verschil tussen het haar is maar 0,02 millimeter maar als het gaat om uitstraling is dit erg veel. Heb jij last van fijn en futloos haar en weet je niet goed hoe je dit goed moet verzorgen? Lees dan snel verder voor de beste tips voor het verzorgen van je haar. 

 

De oorzaak van futloos haar

Fijn haar is bijna altijd genetisch bepaald, vooral mensen met blond haar hebben hier vaker last van. Blond haar is gemiddeld namelijk dunner dan donker haar, daarnaast hebben blonde mensen vaal meer losse haren. Als je fijn haar hebt dan ligt het haar dichter bij de hoofdhuid, hierdoor lijkt het sneller vet en piekerig. Door gebruik te maken van de juiste producten kun je hier wat aan doen. Naast dat het genetisch bepaald is kan dun haar veroorzaakt worden door veel haaruitval, door de overgang, het gebruik van veel hitte of door slechte voeding. 

 

De basis

Om te beginnen is de juiste basis voor de verzorging van je haar essentieel, dit zijn de shampoo en conditioner. Als je geen goede basis hebt zullen de andere producten die je voor je haar gebruikt weinig tot geen effect hebben. Gebruik voor de basis producten uit een lijn speciaal voor futloos haar. Deze zullen ingrediënten bevatten die goed zijn voor je fijne en futloze haar. Een andere mogelijkheid is om zelf naar de ingrediënten van verschillende shampoos te kijken en te ontdekken wat wel en wat niet werkt voor jou. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat door het gebruik van producten met siliconen je haar zwaarder wordt waardoor het meer gaat hangen. Goldwell bijvoorbeeld heeft een lijn speciaal voor fijn haar. Door een goede verzorging voorkom je dat je haar en futloos uitziet. 

 

Volume 

Er zijn verschillende manieren om meer volume te krijgen in je haar. Je haar touperen, droogshampoo, een volumepoeder of mousse gebruiken kunnen hier allemaal bij helpen. Hierbij is het belangrijk dat je de producten die je gebruikt op de juiste manier aanbrengt. Breng het aan bij de haaraanzet zodat er daadwerkelijk meer volume in het haar komt. Ook het föhnen van het haar kan zorgen voor meer volume

 

Laat je haar dikker lijken en verzorg het goed met deze tips en ga met stralend haar de dag door. 

 

https://www.salontopper.nl/