Twegiite
Image default
Dienstverlening

TENS bij bevalling, een uitstekende pijnbestrijding voor de weeën

Je bent zwanger, leuk! Een bijzondere periode breekt aan. Eentje van genieten, ongemakjes, eerste schopjes voelen, een babykamertje maken en je voorbereiden op de bevalling. Misschien ben je je al behoorlijk aan het inlezen over alles rondom de bevalling of ligt je geboorteplan zelfs al klaar. De bevalling is natuurlijk een super belangrijk onderdeel van de zwangerschap en daarom vraagt de verloskundige jou dan ook om een uitgebreid geboorteplan te schrijven. Ook wil de verloskundige van alles van je weten, bijvoorbeeld hoe je denkt over pijnbestrijding tijdens de bevalling.

Voor de meeste vormen van pijnbestrijding tijdens de bevalling moet je in het ziekenhuis bevallen. Wil je liever thuis bevallen of liever geen gebruik maken van pijnbestrijding die een risico voor jouw baby kunnen vormen? Lees je dan zeker even in over TENS bij bevalling. TENS vormt geen risico voor jou en je baby en kan zowel bij een ziekenhuisbevalling als bij een thuisbevalling ingezet worden.

Hoe ziet pijnbestrijding met TENS eruit?

TENS is een klein apparaatje waarmee je via pleisters op de huid kleine stroomstootjes bij jezelf kunt toedienen. Deze voelen aan als een lichte tinteling en doen zeker geen pijn. Door de elektrische signalen treedt er een vermindering van pijnsignalen richting de hersenen op. Daarbij zorgen de signalen ervoor dat je lichaam de lichaamseigen pijnstillende stof endorfine aan gaat maken.

TENS kan op zichzelf ingezet worden als pijnbestrijding maar ook in combinatie met andere pijnbestrijding, zoals medicamenteuze pijnstilling. Het gebruik van TENS is zoals gezegd volkomen veilig. Laat wel even aan je verloskundige of gynaecoloog weten over jouw gebruik van TENS.

Huur een TENS apparaat bij MaMMaTENS

Bij MaMMaTENS kan je TENS huren voor bevalling. Wij bieden verschillende TENS apparaten en twee huur varianten aan. Je kan kiezen voor een huurperiode van 6 weken of voor huur per dag. Bij het comfort pakket (huren voor een periode van 6 weken) is de daghuur lager en kan je zonder stress genieten van het TENS apparaat. Bij de huur per dag is 16 dagen de minimale huurperiode en 31 dagen de maximale huurperiode.

Is de huurperiode verstreken? Je kan dan eenvoudig het TENS apparaat weer retour naar ons sturen.

https://www.mammatens.nl/