Twegiite
Image default
Dienstverlening

Stoppenkast vervangen of uitbreiden, is dat handig?

Elektriciens die zijn dagelijks bezig met meerdere werkzaamheden, denk hierbij aan storingen oplossen, onderhouden maar ook vervangen. Stoppenkasten vervangen ze het meest. Vaak wordt een stoppenkast vervangen omdat deze verouderd is, ook moeten er vaak veel groepen bij komen of een aardlekschakelaar moet geïnstalleerd worden.

Elektricien in Bilthoven 

Bij werkzaamheden uitvoeren aan de stoppenkast is het aan te raden om een ervaren elektricien in te schakelen. Wanneer de stoppenkast verkeerd aangelegd wordt kunnen er nare gevolgen ontstaan. Elektricien Bilthoven heeft dagelijks genoeg ervaren elektriciens in dienst om je van dienst te zijn. 

De huidige situatie

als je op het idee bent gekomen om de stoppenkast te vervangen moet je wel met een aantal punten rekeningen houden. De indeling van uw huidige groepen in kaart te brengen is er 1 van. Bij een nieuwe stoppenkast worden vaak de groepen verandert, vaak is dit zo om overbelasting tegen te gaan. Dus om uw huidige indeling in kaart te brengen kunt u zien waar de zwakke punten liggen.

Bij het gebruik van meerdere apparaten kan het voorkomen dat de stroom uitvalt. Bij gebruik van de oven en blender komt dit al snel voor, dit is een typisch geval van overbelasting. Het is dan ook niet altijd nodig om de hele stoppenkast te vervangen, vaak al een extra groep plaatsen is al genoeg.

De toekomst van elektra

Vaak genoeg komt het voor dat een stoppenkast achteraf nog vervangen of uitgebreid moet worden. Door dit achteraf te doen komen er vaak nog extra kosten bij. Als u er wel eens over denkt om een jacuzzi of sauna aan te sluiten kunt u het best de stoppenkast bij vervanging al uitbreiden. Op deze manier hoeven er nog niet is extra werkzaamheden uitgevoerd te worden en kan kostenbesparend zijn.