Twegiite
Image default
Dienstverlening

Met een TENS behandeling eenvoudig uw rugpijn bestrijden

Wilt u geen gebruik meer maken van reguliere pijnstilling voor uw chronische rugpijn? Of geven de pijnstillende tabletten niet meer voldoende verlichting? Bij Tens.nl hebben wij een veilige oplossing om uw rugpijn weg te nemen of te verminderen: ons TENS apparaat bij rugpijn. Ook wanneer u regelmatig last heeft van acute rugpijn kunt u TENS succesvol inzetten.

Stroomstootjes of elektrische prikkels

Transcutane Elektrische Neuro Stimulatie, afgekort TENS, werkt op basis van zachte, kleine elektrische stroomstootjes. De stroomstootjes worden ook wel elektrische prikkels genoemd. Door de huid heen worden de zenuwen door de elektrische prikkels gestimuleerd. Door drie verschillende manieren treed vervolgens pijnvermindering op. Als eerste treed er een blokkering van het pijnsignaal op. Doordat de zenuwen als het ware in de war worden gebracht door de elektrische prikkel sturen deze geen of nog maar een lichte pijnprikkel naar de hersenen. De hersenen nemen de pijn hierdoor niet of nauwelijks meer waar. Als tweede zorgt de elektrische prikkel ervoor dat het lichaam gestimuleerd wordt tot de productie van de lichaamseigen pijnstillende stof endorfine. Als derde ontspannen de spieren rondom het pijnlijke gebied zich. Hierdoor voelt het hele lijf meer ontspannen en dus minder pijnlijk aan.

Al voor lange tijd worden TENS behandelingen voor het bestrijden van pijn ingezet door medisch specialisten en artsen. Niet alleen voor rugpijn maar voor vele andere pijnklachten kan TENS ingezet worden. Vandaag de dag heeft u geen behandeling via een arts meer nodig, de pijntherapie TENS kan gewoon thuis door uzelf gedaan worden.

Hoe bereiken de elektrische prikkels de zenuwen?

De elektrische prikkels bereiken de zenuwen via elektroden pleisters. Deze speciale pleisters kunt u zelf op de huid plakken. Een gebruiksaanwijzing met afbeeldingen laat u zien op welke locatie de pleisters geplakt moeten worden. De locatie van de pleisters is afhankelijk van de locatie van uw pijn. Aan de pleisters zitten twee snoeren welke verbonden zijn aan het TENS apparaat. Dit is een klein, handzaam en mobiel apparaatje dat eenvoudig bedienbaar is. Het apparaat is uitgerust met meerdere behandelingen. Via het apparaat kunt u een behandeling naar keuze starten.

TENS is uitermate veilig in gebruik. Bijwerkingen zijn er niet tot nauwelijks. U kunt op elk gewenst moment, ook tijdens een behandeling, de frequentiehoogte van de elektrische prikkel aanpassen.

https://tens.nl/