Twegiite
Image default
Vervoer en transport

Maak ruimte in je schuur en verkoop je oude tractor

Oude landbouwmachines die we in Nederland al hebben afgeschreven worden regelmatig geëxporteerd naar het buitenland. In Afrikaanse en Zuid-Amerikaanse landen kunnen de boeren de tractoren en machines goed gebruiken en krijgen ze een tweede leven. Heb je nog een oude trekker in de schuur staan die in de weg staat en waar je toch niks meer mee doet? Door de machine aan een gespecialiseerde opkoper over te doen, heb je weer wat extra ruimte op je bedrijf. Het bedrag dat je bovendien ontvangt voor je oude tractor ligt waarschijnlijk boven je verwachting.

Alle soorten tractoren zijn interessant voor de verkoop

Zelf een tractor verkoop regelen is best een klus. De tijd die je erin steekt kan je helaas niet aan je bedrijf of sociale leven besteden. Gelukkig zijn er tegenwoordig erkende opkopers die je al het werk uit handen nemen en je trekker met een ophaaldienst kunnen ophalen. Ben je bang dat je jouw tractor niet kwijtraakt omdat hij schade, een probleem met de motor of een ander defect heeft? Alle trekkers zijn interessant, ongeacht de staat. Ook een hoge kilometerstand of een verlopen apk zijn geen probleem.

Snel je oude trekker te gelde maken

Je denkt misschien dat het verkopen van je trekker lang duurt. Dat is geenszins het geval, de verkoop kan snel geregeld worden, nadat je je voertuig online hebt aangemeld. Je vult zo volledig mogelijk de gegevens van de tractor in, zoals merk, model en kilometerstand. Je noteert ook de vraagprijs die je zou willen ontvangen. Het kan zijn dat je een trekker hebt van een bekende fabrikant, zoals Massey Ferguson, Fendt of John Deere. Ook minder bekende merken zijn echter welkom. Als de koop is afgehandeld krijg je een RDW-vrijwaringsbewijs. Meteen bij de overdracht ontvang je een contante betaling of het bedrag wordt overgemaakt naar je bankrekeningnummer.

Je oude materiaal van de hand doen

Natuurlijk wil je voor je oude landbouwmachine een goede prijs ontvangen. Inruilen bij een dealer is vaak onvoordelig, terwijl je met tractor verkoop meer winst kan behalen. Een van de bedrijven die gespecialiseerd is in tractor inkoop, is AutoTradeX. Dit bedrijf is al tientallen jaren ervaren in de koop en doorverkoop van trekkers en is dus door en door bekend met deze wereld. Nadat je de gegevens over je tractor hebt toegestuurd, ontvang je snel een passend bod. AutoTradeX is erkend en geregistreerd als opkoper en biedt een marktconforme prijs.

https://autotradex.nl/