Twegiite
Image default
Dienstverlening

Interieurbeplanting

Mooie groene planten in huis hebben is nog steeds in! Interieurbeplanting brengt leven in je huis of bedrijfsruimte. Het is echter niet altijd gemakkelijk om planten in leven te houden. Vaak gaan planten niet langer dan een maand mee. Overweeg daarom om over te schakelen op kunstplanten. Kunstplanten zijn haast niet meer van echte planten te onderscheiden en bieden vele voordelen. Nieuwsgierig? Lees dan verder!

Onderhoud is overbodig

Kunstplanten bieden de ideale oplossing voor mensen die geen groene vingers hebben. Onderhoud hebben ze namelijk niet nodig. Je hoeft ze alleen maar af en toe af te stoffen om ze mooi te houden. Heb je wel groene vingers, maar ben je vaak weg? Dan zijn deze planten ook voor jou een goede keuze. Je hoeft immers niemand te vragen om voor je planten te komen zorgen.

 

Geen zonlicht nodig

Wanneer je bij interieurbeplanting gebruik maakt van echte planten, moet je altijd bedenken waar je ze gaat plaatsen. De ene plant moet bijvoorbeeld zo veel mogelijk is de zon staan, terwijl andere dat helemaal niet nodig hebben. Dit betekent dat je ze niet altijd kunt plaatsen waar je wilt. Bij een kunstplant hoef je je daar geen zorgen meer over te maken. Je zet ze gewoon neer waar je maar wilt.

 

Handig bij allergie

Kunstplanten zijn ook de oplossing als je last hebt van een allergie. Dankzij een kunstplant kun je toch genieten van mooi groen in je interieur, zonder dat je last hebt van een allergische reactie. van hebt. Als je kunstplanten wilt kopen die er zo echt mogelijk uitzien, kies dan een plant die er al een beetje plastic uitziet. Planten zoals monstera, aloë vera, lotusblad, vetplanten, vijgenblad en philodendrons zijn hiervan een goed voorbeeld.

 

Droogbloemen en kransen

Wat ook goed werkt is het kopen van kunstplanten die dode planten imiteren, zoals gedroogde bloemen of bepaalde kransen Natuurlijke details, zoals zichtbare stukjes wortel aan de basis van de plant of echt lijkend zand op de bladeren, maken dat de planten er realistischer uitzien. Vermijd kunstplanten met details zoals sneeuw of regendruppels. Ook te veel glans op de bladeren ziet er kunstmatig uit.

 

Stylingtip

Slechte kunstplanten kunnen er nog mooi uitzien als je ze goed aankleedt. Zet ze in een mooie pot en strooi grind of kiezels of rond de stam. Zorg er ook voor dat je de kunstplanten regelmatig afveegt; zo behoud je hun geloofwaardigheid beter!