Twegiite
Image default
Dienstverlening

Het ideale bibliotheeksysteem

De technologie staat tegenwoordig niet voor niets. Het heeft veel voordelen gebracht en er ook voor gezorgd dat je op een veel effectievere manier zaken kunt regelen. Dit geldt bijvoorbeeld als het gaat om de bibliotheek. Zocht je vroeger een specifiek boek? Dan ging er een heel proces aan vooraf. Dan moest je naar de bibliotheek, moest je kijken bij de juiste letter en dan kon het zo zijn dat dit boek er niet was. 

Of dat deze was gereserveerd, maar dat jij daar niet van op de hoogte bent. Tegenwoordig is het echter veel gemakkelijker. In dit blog beschrijven we het hedendaagse uitleensysteem van de bibliotheek. Hoe zoek jij het effectiefst een boek?

  

Online zoeken

Vroeger moest je per se naar de bibliotheek om daar in het systeem een bepaald boek te zoeken. Tegenwoordig is dat gelukkig niet meer noodzakelijk. Tegenwoordig kun je er gewoon voor kiezen om online te zoeken vanuit huis. Dat scheelt namelijk een hoop gedoe. Het voordeel is dat je dan ook gelijk kunt zoeken of een bepaald boek aanwezig is, niet aanwezig is, of wanneer deze is uitgeleend. Wil jij het boek nu al hebben? In dat geval kun je vaak de code opschrijven en het boek gemakkelijk vinden in je lokale bibliotheek. Heb je echter even geduld? Dan kun je hem reserveren en kun je hem gemakkelijk ophalen. Het  is dus zeer handig.

  

Geen personeel nodig

Een ander voordeel van het hedendaagse bibliotheek uitleensysteem, is dat je geen problemen hebt met personeel of iets dergelijks. Alles gaat automatisch, dus je kunt zelf een pasje laten scannen. Vervolgens worden je boeken intern opgeslagen in het systeem. Het personeel is er alleen als er bijvoorbeeld iets mis gaat. Misschien werkt je pasje bijvoorbeeld niet, of is er wat anders aan de hand. In die gevallen heb je het personeel wel nodig, maar dat is doorgaans een uitzondering. Het bibliotheek uitleen systeem werkt dus zeer handig.

 

Voor meer informatie bezoekt u de website van Dialoc ID Library!