Twegiite
Image default
Aanbiedingen

Gebruik deze tips om het herstel te stimuleren na een haartransplantatie

Gebruik deze tips om het herstel te stimuleren na een haartransplantatie

Haartransplantatie voor vrouwen en haartransplantatie mannen is tegenwoordig mogelijk. Na het plaatsen van huidtransplantaten kan jij weer zelfverzekerd de deur uit met een mooi bos haar op je hoofd. Echter heeft dit wel tijd nodig en zul je geduld moeten hebben. Als je je haar niet de juiste nazorg geeft, kan dit leiden tot schade aan je haar en zelfs verlies van je haar. Dit wil je natuurlijk voorkomen nadat je een haartransplantatie hebt gedaan. Daarom vertellen wij in dit blogartikel een paar enkele handige tips die jij kan gebruiken na een haartransplantatie. Deze tips zullen je helpen om het herstel te stimuleren en geen schade op te lopen aan je haar.

Voorzichtig doen

De eerste 2 weken na een haartransplantatie zijn het meest belangrijk. In deze periode is het absoluut af te raden om aan je hoofdhuid te krabben. Ondanks dat het erg verleidelijk kan zijn om dit wel te doen vanwege de jeuk die je aan je hoofdhuid kan hebben. Zorg er daarnaast ook voor dat je de verkregen adviezen opvolgt die je vanuit het ziekenhuis hebt gekregen. Dit zorgt ervoor dat je de kans op een snel herstel groter maakt en dat je geen schade aan je haar oploopt.  

Slik vitamines

Om het herstelproces te bevorderen is het ook belangrijk om je lichaam vanuit binnenuit op een gezonde manier te voeden. Dit kan je doen door de vitamine B8 te slikken omdat deze vitamine je haargroei stimuleert en daarnaast ook je hoofdhuid gezond houdt waardoor je wondjes op je hoofd ook sneller zullen herstellen. Zorg ook dat je vitamine D slikt omdat deze vitamine je haarzakjes als het ware wakker schudt waardoor de haaruitval zal voorkomen op de plekken op je hoofd waar je behandeld bent. 

Smeeroliën op je hoofd

Na 1 week kan je je hoofdhuid al insmeren met olie om je wondjes wat los te wekken. Dokters raden vaak Amandelolie aan maar Arganolie en gewonde huidolie kunnen ook gebruikt worden. Arganolie is een heerlijk ruikende olie die uit Marokko komt en veel voedingsstoffen bevat om je hoofdhuid en haar gezond te kunnen houden. Het is belangrijk om een van de aangegeven oliën dagelijks op je hoofdhuid in te smeren en te masseren om je hoofdhuid sneller en beter te laten herstellen.

Wees geduldig

Na een haartransplantatie is het belangrijk om geduldig te zijn. Je haar groeit maar met 1cm per maand en daarnaast duurt het zeker een jaar voordat je getransplanteerde haarzakjes zijn uitgekomen en er weer normaal haar uit zal groeien.

 

https://omorfy.nl/