Twegiite
Image default
Vervoer en transport

Een expert in de branche van geconditioneerd vervoer

Aan de Iepenwei in Geldermalsen zit Frigo Group Logistics. De vrachtwagens van deze vervoerder van diepgevroren en gekoelde producten rijden af en aan. Transport naar Frankrijk, België, Luxemburg, Duitsland, Spanje, Portugal, Oost-Europa en Scandinavië vindt dagelijks tot wekelijks plaats.

Voor de liefhebber:

De naam Scandinavië is overigens op drie verschillende manieren uit te leggen.

  1. Geografisch. Bedoeld worden de landen Noorwegen, Zweden en een deel van Noord-Finland, samen ook wel aangeduid als het Scandinavisch Schiereiland.
  2. Politiek. In Scandinavië zelf wordt deze definitie gehanteerd en het gaat dan om Denemarken, Noorwegen en Zweden.
  3. De Noordse Raad. Het samenwerkingsverband tussen de landen Denemarken, Finland, IJsland, Noorwegen en Zweden en de gebieden Åland (behorend bij Finland), Faeröer (behorend bij Denemarken) en Groenland (behorend bij Denemarken).

Oost-Europa is ook geen eenduidige term. Volgens het Duits wetenschappelijk gezelschap Ständiger Ausschuss für geographische Namen vallen Oekraïne, Rusland en Wit-Rusland onder Oost-Europa. De Verenigde Naties denken ruimer en rekenen de volgende landen mee:

  • Bulgarije;
  • Hongarije;
  • Moldavië;
  • Polen;
  • Roemenië;
  • Slowakije;
  • Tsjechië.

Een paar landen die officieel in Azië liggen, worden door sommigen tot Oost-Europa gerekend: Armenië, Azerbeidzjan, Georgië en Kazachstan.

Frigo Group is een familiebedrijf. Het werd in 1973 opgericht door Hein van Elderen. Akkerbouwer van Elderen was toe aan een nieuwe uitdaging en dat werd gekoeld transport.

Hij liet een vrieshuis bouwen in Nieuw-Vennep. Een strategische locatie vlakbij Schiphol en Amsterdam. De zaken gingen goed en in 1993 kwam er een tweede koelloods bij in Geldermalsen. In de zomer van 2020 is die loods verkocht aan Lineage Logistics. Inmiddels heeft dochter Margreet van Elderen het stokje overgenomen. Zij is algemeen directeur van Frigo Group Logistics en managing director van Frigo Nieuw-Vennep.

Het bewaren en transporteren van levensmiddelen vergt een strakke planning. De houdbaarheidsdatum moet in de gaten worden gehouden. De temperatuur moet constant zijn, zowel tijdens de opslag als het vervoer. En dan zijn er de vele regels op het gebied van veiligheid en hygiëne. Om ervoor te zorgen dat het hele proces op rolletjes loopt, heeft Margreet van Elderen een team onder zich van operational managers, quality managers, office managers, planners en customer service medewerkers.

https://www.frigogroup.com/nl/