Twegiite
Image default
Aanbiedingen

Cocktailglazen

De cocktail is een echte eyecatcher. De felle kleuren en smakelijke uitstraling geven dit drankje iets magisch. Het draait bij dit drankje niet alleen om de smaak, maar om de gehele beleving. Een met zorg uitgekozen passend glas is daarom extra belangrijk. Bij cocktailglazen zit het grote verschil in de vorm, inhoud en materiaal. Zo bestaat er voor iedere gin-tonic, mojito, martini of blue lagoon een passend glas, want met wat extra zorg en concentratie is het dubbel zo genieten. Op die manier voegt een glas net als andere non-food horeca producten meerwaarde toe aan het eten en drinken.

 

Soorten glazen

Er bestaan wel meer dan honderd verschillende cocktails en iedere cocktail heeft wel een bijpassend glas. Van het klassieke v-vormige Martini glas, tot het speelse Tiki glas voor de Mai Tai. 

Belangrijk is het om te weten dat deze herkenbare vormen niet alleen mooi zijn maar ook een duidelijke functie hebben. Zo zijn de manier van bereiden, het wel of geen ijs toevoegen en de hoeveelheid drank allemaal afgestemd op dit glas.   

 

  • Longdrink glazen, vaak gebruikt bij cocktails bestaande uit maar twee elementen. De basis van sterke drank aangevuld met een non-alcoholische mixer.

  • Het Martini glas, een klassieker gemaakt van heel dun glas en mede hierom niet geschikt voor de toevoeging van ijs. De hoge steel voorkomt dat de warmte van uw hand inwerkt op het drankje waardoor deze toch lekker cool blijft. 

  • Het Hurricane glas wordt voornamelijk gebruikt voor zoete cocktails met veel ijs. Dat is ook niet zo gek gezien de grootte omvang en inhoudt van dit glas. 

  • Het Ballonglas kent u misschien het best van de gin-tonics die erin geserveerd worden. De extra ruimte in het glas zorgen dat er goed wat ijs in past en houdt de geuren goed vast waardoor er een extra dimensie wordt gegeven aan de smaak. 

  • Het Tiki glas. Wat deze glazen echt uniek maakt, zijn de Tiki hoofden die in het reliëf verwerkt zijn. De glazen zijn daardoor niet helemaal symmetrisch en voelen daarom een beetje ongelijk aan.

  • Het klassieke Margarita glas kenmerkt zich door de lange steel en het glas met de “double bubble”. Dit glas stelt de drinker in staat om een grote variëteit aan smaken te proeven. Cocktails die niet voorzien zijn van een decoratieve, maar van een functionele garnering lenen zich uitstekend om geserveerd te worden in margarita glazen.
https://facilitytradegroup.nl/