Twegiite
Image default
Aanbiedingen

Waarom prefereren zoveel automerken deze Nederlandse bedrijfsdeur?

Waarom prefereren zoveel automerken deze Nederlandse bedrijfsdeur?

McLaren, Ferrari, Porsche, Bugatti, evenals Audi, Volvo, Peugeot en Volkswagen – het zijn niet de minste automerken die in het verleden hebben gekozen voor een Nederlandse bedrijfsdeur. Lokale dealers, van Bahrein tot Apeldoorn, en productielocaties in Engeland en Italië zijn de afgelopen jaren uitgerust met dit specifieke type deur. Maar waarom geven deze gerenommeerde merken de voorkeur aan deze Nederlandse deur? En over welke deur hebben we het eigenlijk?

Laten we beginnen met de laatste vraag. We hebben het hier over de Compact bedrijfsdeur van Rolflex. Dit is een unieke, ruimtebesparende bedrijfsdeur die bestaat uit geïsoleerde panelen die zich boven de deuropening opvouwen. Omdat Rolflex de uitvinder en enige producent van deze deur is, is er feitelijk geen alternatief op het gebied van ruimtebesparende bedrijfsdeuren.

 

Wat maakt deze bedrijfsdeur zo speciaal?

De meest gebruikelijke bedrijfsdeuren zijn deuren waarbij het gehele deurpaneel via rails naar boven rolt. Het grootste nadeel van deze traditionele deuren is dat er altijd rails aan het plafond nodig zijn, die ruimte innemen. In een autoshowroom, waar de eigenaar streeft naar een luxueuze uitstraling, kan dit erg storend zijn. De Compact vouwdeur heeft als enige isolerende sectionaaldeur geen rails aan het plafond nodig en kan daarom mooi worden weggewerkt. Of de deur nu een werkplaats, presentatieruimte of showroom afsluit, de deur integreert naadloos in de omgeving.

 

Waar wordt de deur toegepast?

We zien de Compact vouwdeur vaak terug in autoshowrooms. Het spreekt voor zich dat de deur wordt gebruikt als buitendeur, maar steeds vaker vinden we hem ook in presentatieruimtes. Dit zijn vaak kleinere ruimtes waar klanten hun nieuwe auto voor het eerst kunnen bewonderen. In deze strak vormgegeven ruimtes komt de Compact vouwdeur goed tot zijn recht. Met glazen of half-transparante panelen voor natuurlijke lichtinval en alle onderdelen netjes weggewerkt in het plafond, gaat alle aandacht uit naar datgene waar de klant voor komt: de auto. In tal van Audi- en Volkswagen-garages in Duitsland, Spanje, Nederland en Frankrijk wordt de Compact vouwdeur op deze manier ingezet.

Niet alleen in showrooms, maar zelfs op productielocaties is presentatie belangrijk, vooral bij luxe automerken. Hier is de combinatie van praktische bruikbaarheid en een mooie afwerking doorslaggevend. Om die reden heeft McLaren in haar prestigieuze Technology Center op meerdere locaties in het pand gekozen voor de Compact vouwdeur. Zo worden in de productielijn meerdere ruimtes binnen het pand afgesloten met deze deur, maar ook de buitendeuren zijn van dit type. Ook Bugatti en Ferrari gebruiken de Compact vouwdeuren op hun productielocaties.

Bent u benieuwd naar de genoemde projecten en de unieke eigenschappen van de Compact vouwdeur? Neem dan eens een kijkje op www.rolflex.com.

 

https://www.rolflex.com/