Twegiite
Image default
Vakantie

Waar kun je je camper stallen?

Het is mogelijk om jouw camper bij huis te stallen. Echter heb je daar wel een flinke bak ruimte voor nodig. Daarnaast is het raadzaam om jouw camper overdekt te laten staan. Een camper moet dan wel op jouw eigen terrein staan. Jouw huisje op wielen mag namelijk maar enkele dagen op een openbare parkeerplaats staan. Het aantal dagen verschilt per gemeente. De beste optie is het stallen van jouw kampeer auto is in een camperstalling. Voordat jij jouw camper stalt, zul je je verplaatsbare onderdak wel winterklaar moeten maken.

Is mijn camper verzekerd in de stalling?

Ja, het is noodzakelijk dat jouw camper tijdens het stallen goed verzekerd is. Wanneer de camper schade oploopt en jij geen verzekering hebt, dan komt de schade volledig op jouw rekening te staan. Nou zul je je vast afvragen wat er nou kan gebeuren wanneer jouw camper is opgeslagen? Het kan namelijk zomaar dat iemand anders schade aan jouw huisje op wielen veroorzaakt. Ook het ontstaan van brand kan aan jou worden doorberekend wanneer jouw camper door bijvoorbeeld kortsluiting vlam vat. Daarnaast zul je alle schade aan de stalling en omliggende campers ook moeten betalen.

Hoe lang mag een camper op de oprit staan?

Een camper mag maar maximaal 3 dagen op jouw oprit of eigen parkeerplaats staan. Dit heeft een reden. Jouw woonauto kan namelijk de reden zijn waardoor de openbare weg minder overzichtelijk wordt. Daarnaast kan het zo zijn dat jij jouw eigen auto op een andere plek moet parkeren om ruimte vrij te maken voor de camper. Zo hou jij onbedoeld extra parkeerplaatsen vrij. In de stad zou dit kunnen leiden tot een tekort aan parkeerplaatsen. Het minimaal verplaatsen van jouw camper heeft echter geen zin. Dit wordt gewoon gezien als een overtreding.

Kan een camper altijd buiten staan?

De invloeden van het weer kunnen effect hebben op de levensduur van jouw camper. Het is ook een fijn idee om jouw camper in de winter veilig binnen te hebben staan. Veel van deze overdekte stallingsplaatsen worden bewaakt of hebben bewakingsapparatuur. Daarnaast hebben alleen de campereigenaren toegang tot de stalling. Verder zul jij jouw camper klaar moeten maken voor de stalling. Zo vind jij op tijd gebreken die je kan verhelpen in voorbereiding op het nieuwe kampeerseizoen. Zoek jij nog een camperstalling in Noord-Holland? Topstallingen.nl verhuurd stallingsplaatsen in Noord,- en Zuid-Holland.

https://www.topstallingen.nl/