Twegiite
Image default
Onderwijs

Redenen waarom je naar highschool zou gaan!

Het kan zijn dat je steeds meer mensen in jouw omgeving over highschool hoort praten. Het is iets wat steeds populairder wordt namelijk. Wil jij weten wat er nou zo leuk is aan highschool en wat deze ervaring zo bijzonder maakt? Lees dan verder want in dit artikel ga je het allemaal lezen! Veel leesplezier alvast en misschien wil jij na het lezen van dit artikel ook wel graag naar highschool. 

Je komt in aanraking met nieuwe dingen

Wanneer je naar bijvoorbeeld Amerika gaat of Mexico voor highschool, kan je gaan wonen bij een gastgezin. Je leert als eerste nieuwe plekken en plaatsen kennen waar je misschien eerder nog nooit van had gehoord. Ook leer je nieuwe gewoontes kennen. Sommige zul je leuk en fijn vinden en andere misschien wat minder. Het blijft altijd interessant om te zien hoe andere mensen in andere landen leven en wat hun gewoontes zijn. Zo kan je in bijvoorbeeld Washington State al heel veel sneeuw zien per jaar. Ook kan het soms heel erg koud zijn met soms wel temperaturen tot -15 graden! De scholen geven de leerlingen dan vaak snow free. Een term die in Amerika vaak gebruikt wordt. 

Andere vakken op school

Je hoort vaak van mensen dat ze op Amerikaanse scholen een echt wij-gevoel ervaren. Denk bijvoorbeeld aan alle sportwedstrijden die er worden gespeeld op de Amerikaanse scholen. Soms is de spirit zelfs belangrijker dan de wedstrijd zelf. Het is echt geweldig om mee te maken. 

Je leert veel nieuwe mensen kennen

Wanneer je gaat wonen bij een gastgezin kom je meteen in aanraking met nieuwe mensen. Je leert deze mensen snel kennen omdat je bij ze in huis woont! Buiten de mensen met wie je samenwoont, leer je ook nieuwe mensen kennen op school of tijdens activiteiten die je in je vrije tijd doet. Wanneer de klik zo leuk is dat je wanneer je terug bent in Nederland nog steeds contact hebt, is dit natuurlijk heel waardevol.