Twegiite
Image default
Zorg

Meer tijd voor de zorg dankzij software van Incura

In de zorg gaat het erom dat je klaar staat voor de ander. Zowel mentaal als fysiek. Helemaal te scheiden zijn het lichaam en de geest immers niet. Een arts in het ziekenhuis controleert niet alleen de lijfelijke toestand. Hij of zij vraagt ook hoe de patiënt zich verder voelt. Een psychiater is met name geïnteresseerd in het geestelijk welzijn van een client. Tegelijkertijd observeert hij of zij de lichaamstaal, want die spreekt vaak boekdelen. Een onderdeel van het werk dat de meeste hulpverleners niet zo leuk vinden, is de administratie. Maar ja, die moet gebeuren. Met de patiënten software van Incura houd je meer tijd over voor de zorg van je patiënt.

Hoe Shiftbase is ontstaan

Wil jij dit jaar je eigen logopedie-, ergotherapie-, oefentherapie- of fysiotherapiepraktijk starten? Om het maken van facturen, het bijhouden van het EPD, het doen van de boekhouding en het beheren van je agenda overzichtelijk, makkelijk en leuk te maken is er het Incura softwarepakket. Het programma is ontwikkeld door Henk Groen en Eric de Boer. Het begon allemaal in 1996 toen Erics vrouw, logopediste met een eigen praktijk, zwanger raakte. Ze vroeg Eric tijdelijk het administratieve gedeelte over te nemen. Hij concludeerde als snel dat een en ander simpeler moest kunnen. Een nieuw ontwerp om zowel de verslaglegging als facturatie te verbeteren, was snel gemaakt. Eric was enthousiast, net als zijn vrouw en veel van haar collega’s in het veld. Rond de millenniumwisseling waren er al 700 logopedisten die Shiftbase gebruikten. Bedenk wel: zowel Henk als Eric ‘deden het erbij’ naast hun fulltime baan. Toen dit niet meer te combineren was, namen beiden ontslag en legden zich volledig toe op Shiftbase.

Het speciale van Shiftbase 

Wat maakte en maakt Shiftbase nu zo bijzonder? Het was het eerste pakket dat digitaal declareren mogelijk maakte. Er kwam een app toen dat nog helemaal niet gebruikelijk was. De overgang van het ene op het andere jaar -als zorgverlener weet je hoe ingewikkeld dat altijd was door nieuwe tarieven en nieuwe wetten- verloopt binnen Shiftbase soepel en grotendeels automatisch. En misschien wel het belangrijkste pluspunt van Shiftbase: vanaf 2003 werd de software breed inzetbaar. Het werd naast logopedie geschikt gemaakt voor alle zorggebieden die we in Nederland kennen.

https://www.incura.nl/