Twegiite
Image default
Aanbiedingen

Maak heerlijke pasta met pastabloem

Maak heerlijke pasta met pastabloem

Ben je dol op de smaak van vers gemaakte pasta, maar weet je niet hoe je die moet maken? Zoek dan niet verder! Heerlijke pasta maken is gemakkelijk en lonend, vooral als je Semolina pastabloem van Baktotaal gebruikt. Dit grof gemalen tarwemeel, ook wel pastameel genoemd, heeft een hoger eiwitgehalte dan bloem voor alle doeleinden en is perfect voor het maken van zelfgemaakte noedels. Laten we verkennen hoe je verse pasta maakt met pastabloem. 

 

Wat je moet weten over pastabloem

Pastabloem is een soort harde tarwe die fijngemalen is tot een poederachtige textuur. Het wordt meestal gebruikt bij het bakken van brood en ander gebak, maar het kan ook gebruikt worden om pasta te maken. Het hogere eiwitgehalte maakt het ideaal voor degen die meer stevigheid vereisen, zoals die voor ravioli of tortellini, omdat het deeg daardoor meer elasticiteit en kauwbaarheid krijgt. Het helpt ook de vorm van de pasta beter te behouden bij het koken. 

 

Verse pasta maken met Semolina pastabloem

Verse pasta maken met Semolina pastabloem is gemakkelijker dan je denkt! Hier zijn de basisstappen: 

1. Begin met het combineren van twee kopjes pastabloem met een half kopje warm water in een kom. Meng tot gecombineerd en kneed tot een gladde massa (dit zou ongeveer vijf minuten moeten duren).  

2. Bedek het deeg na het kneden met plasticfolie om het minstens 30 minuten te laten rusten (zo krijgt je deeg meer elasticiteit).  

3. Na het rusten rol je het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht met een deegroller of pastamachine (je vindt deze instrumenten in de meeste keukenwinkels). Je wilt dat je deeg ongeveer 1/16e van een inch dik is, als het dunner is, loop je het risico dat het deeg scheurt tijdens het koken.       

4. Snijd de uitgerolde vellen in de gewenste vorm met een scherp mes of een pizzasnijder (je kunt hier creatief zijn en ravioli, linguine, fettuccine maken, de mogelijkheden zijn eindeloos!)   

5. Eenmaal in de gewenste vormen gesneden, leg je ze op met perkamentpapier beklede bakplaten en laat je ze minstens een uur drogen voordat je ze ongeveer vier minuten kookt in gezouten water (of tot ze beetgaar zijn). Serveer onmiddellijk met je favoriete saus! 

 

https://www.bouwhuis.com/