Twegiite
Image default
Woningen

Kan een hypotheekadviseur in heel Nederland adviseren?

Ja, een hypotheekadviseur kan in heel Nederland adviseren. Hypotheekadviseurs zijn in staat om advies te geven aan klanten verspreid over het hele land. Ze kunnen hun diensten verlenen aan mensen die in verschillende steden, dorpen of regio’s wonen, omdat hypotheekadvies vaak op afstand kan worden gegeven. Wel is het belangrijk dat een hypotheekadviseur tevens kennis heeft van woningwaardes.

De taxatiewaarde van een woning in Amerongen met 400 m3 inhoud zal hoger zijn dan als diezelfde woning in Veenendaal staat. Dus een hypotheekadviseur Amerongen dient echt bekend te zijn met woningwaardes in de regio van Doorn, Wijk bij Duurstede en Amerongen.

Videoconferenties en mobiel bellen als hypotheekadvies

Met de vooruitgang in technologie, zoals telefoon, videoconferenties en e-mail, is het voor hypotheekadviseurs mogelijk om klanten te adviseren zonder dat ze fysiek aanwezig hoeven te zijn op dezelfde locatie. Hierdoor kunnen klanten in heel Nederland toegang krijgen tot hypotheekadvies, ongeacht waar ze wonen. Wel is het zo dat een hypotheekadviseur altijd 1 keer de klant echt live moet zien. Dit om zijn legitimatie te checken. Dit is een verplichting vanuit de WFT. Doet een hypotheekadviseur dit niet dan kan de vergunning ingetrokken worden.

Als je hypotheekadvies wilt ontvangen, kun je contact opnemen met verschillende hypotheekadviseurs en financiële instellingen om te informeren naar hun diensten en beschikbaarheid en prijzen. Ze kunnen je helpen met het beoordelen van je financiële situatie, het identificeren van de meest geschikte hypotheekopties en het begeleiden van het aanvraagproces, allemaal op afstand als dat nodig is. Zorg ervoor dat je een betrouwbare hypotheekadviseur kiest met de juiste ervaring en expertise om je te helpen bij het nemen van weloverwogen beslissingen met betrekking tot je hypotheek.

Hypotheekadvies en hypotheekadviesprijzen

Omdat u elke hypotheekadviseur in geheel Nederland in de hand kan nemen is het aan te bevelen om ook naar de prijzen te kijken. De goedkoopste hypotheekadviseur met kennis van aankoop en verkoop van woningen is er al vanaf € 595,-. Goed zoeken op Google en vragen welke werkzaamheden ze wel en niet doen voor dat geld.

Financieel adviseur Amersfoort Lex Wonen uit Elst (U) had een klant die hij moest helpen met de verkoop en aankoop van een woning in Amersfoort. Omdat de koper ook een klant was van Lex Wonen is de aankoopbemiddeling door een andere makelaar gedaan. Je kan als adviseur geen 2 belangen dienen. Als het fout gaat dan is dit niet prettig.

Overal hypotheekadvies en partners hebben

Als een hypotheekadviseur in heel Nederland adviseert dan moet hij ook partners hebben zoals taxateurs en collega hypotheekadviseurs. Het is onmogelijk om van elk dorp de woningwaarde te weten. Voor huizenzoekers heb ik nog wel een tip. Ziet u op Funda een leuke woning staan kijk dan hoeveel de vraagprijs is per vierkante meter woonoppervlakte.

Vervolgens kijkt u op Funda onderaan bij “Buurt”. Daar staat de gemiddelde vraagprijs per vierkante meter woonoppervlakte vermeld van de gehele buurt. Staat uw droomwoning lager geprijsd dan weet u ook dat u daar rekening mee kan houden met bieden. Uiteraard is dit weer afhankelijk van de kwaliteit van de woning, keuken, badkamer etc. Hypotheekadvies landelijk regelen dan ook verstand nodig van woningwaardes.

https://lexwonen.nl/hypotheekadviseur-Amerongen/