Twegiite
Image default
Woning en Tuin

In welke provincie kun je het beste een woning kopen?

Ontzettend veel Nederlanders zijn momenteel op zoek naar een woning. Helaas voor diegene zal het een lastige opgaven worden, doordat er maar liefst 39 duizend woningen te kort zijn, in ons land. Wel is het prettig om te weten dat de torenhoge huizenmarkt elke maand iets meer aan het afkoelen is. In de maand september was een gemiddelde koopwoning namelijk 9,4 procent duurder, dan september vorig jaar. Momenteel zitten we op een percentage van 7,8 procent. Hiermee is het al de zesde maand oprij, dat de prijsstijging is afgevlakt.

 

De vier duurste provincies

Heel verrassend zal het niet zijn, voor de meeste mensen. Noord-Holland is namelijk met afstand de duurste provincie van ons land. Je betaalt hier namelijk gemiddeld gezien, maar liefst 2.750,- euro pér vierkante meter. Dat is trouwens nog een koopje, als je kijkt naar onze hoofdstad. In Amsterdam betaal je namelijk 6 duizend euro per vierkante meter. Daarna komt Utrecht op de tweede plek, hier ligt de gemiddelde prijs rond de 2.700,- euro. Ver daaronder komt Zuid-Holland, met een gemiddelde prijs van – maar – 2.250,- euro. Logischerwijs betaal je in de tweede stad van Nederland een hogere prijs. In Rotterdam ligt het gemiddelde rond de 2.600,-. Verder kijkend kom je uit in Gelderland. Voor 2.150,- euro kun je hier een woning kopen. Daarnaast zijn er overigens ook vele huurwoningen Arnhem

 

De vier goedkoopste provincies

Groningen, dat is de allergoedkoopste provincie om momenteel een woning te kopen. Per vierkante meter betaal je in deze provincie 1.650,- euro. Vlak op de hielen zitten overigens Friesland en Limburg. Daar betaal je namelijk een gemiddelde van 1.700,- euro per vierkante meter. Duidelijk is hiermee dat buiten de randstad wonen serieus goedkoper is. Dat is al iets wat veel verteld werd, maar voor veel mensen kwam dat toch over als een fabeltje. Mocht je trouwens liever in Drenthe willen wonen, dan is dat ook een uitstekende keus voor de portemonnee. Hier kost een vierkante meter grond namelijk 1.750,- euro.

 

Overige provincies

Brabant is de duurste middenmoter. Met een gemiddelde prijs van 2.100,- euro. Daarna komen Overijssel, Flevoland en Zeeland. Hier betaal je 1.850,- euro per vierkante meter.  

https://www.huurstunt.nl/huren/arnhem/