Twegiite
Image default
Aanbiedingen

Hoe vind je een gekwalificeerd salestalent voor jouw business?

De efficiënte werking van jouw bedrijf hangt af van het hebben van de juiste mensen op de juiste posities. In de huidige arbeidsmarkt is het nog steeds erg moeilijk om de geschikte werknemers te vinden. Het is niet alleen vervelend als jouw vacatures onvervuld blijven, het kost ook veel geld. Daarnaast staat het huidige personeel onder grotere druk om de ontbrekende krachten op te vangen en moet het management daardoor meer tijd besteden aan het opvangen van jouw werknemers. Met andere woorden, deze omstandigheden, die vermeden kunnen worden, leiden tot onnodige spanning en druk op de organisatie. Wil jij een snelle, stressvrije oplossing voor dit probleem? Lees dan verder.

Uitbesteden van de werving en selectie

Door een beroep te doen op een gespecialiseerd wervingsbureau kan jij de werkdruk van jouw bedrijf op het gebied van werving en selectie gemakkelijk verminderen. Om precies te bepalen waar hulp nodig is, moet je met het bureau om de tafel gaan zitten om de huidige wervingsprocedure te evalueren. Ongeacht of je het wervingsproces uitbesteedt, zullen zowel jij als het bureau rekening houden met hun respectieve specialiteiten. Je kijkt naar de strategie van het bedrijf, de eigen principes, de eigen cultuur en wat het een kandidaat kan bieden. Het vinden van de ideale match voor jouw bedrijf zal de eerste prioriteit zijn van het recruitmentbureau. 

Het invullen van het functieprofiel

Wanneer je besluit om een bureau in arm te nemen is het eerste wat jullie gaan doen functieprofiel op te stellen zodra jij en het sales recruitment bureau hebben vastgesteld waarmee jouw bedrijf precies zal worden ondersteund. Dit functieprofiel wordt beschreven op basis van de doelstellingen van de organisatie, de cultuur, de normen en waarden en de specifieke functie eisen. Voor de openstaande verkoopfunctie kunnen bijvoorbeeld een proactieve verkoopaanpak en een bewezen staat van dienst erg nuttig zijn terwijl dit voor een HR functie minder relevant is. Na het opstellen van het functieprofiel heeft het bureau een top beeld van hoe een perfecte match eruit zou moeten zien en kunnen ze vol aan de slag met het zoeken van een goed salestalent. 

De voorselectie

De professionals van het sales recruitment bureau beginnen hun zoektocht naar de ideale match nadat het profiel helemaal duidelijk is. Er wordt een voorselectie gemaakt door het sales recruitment bureau om ervoor te zorgen dat het bedrijf alleen de best mogelijke matches op gesprek krijgt. Wanneer je met een sales recruitment bureau werkt, kan het bureau ervoor zorgen dat de prospects die het aan jou voorstelt de best gekwalificeerde zijn. Door de werving en selectie sales uit handen te geven kun je veel tijd en moeite besparen wat uiteindelijk de kosten en stress voor de rest van het team vermindert.