Twegiite
Image default
Beauty en verzorging

Hoe krijg je meer zelfvertrouwen?

Iedereen heeft zo zijn eigen onzekerheden en dat is heel normaal. Het is echter niet goed als je (heel) vaak onzeker bent. Wanneer je onzeker bent over de onzuiverheden in je gezicht kan je hiervoor natuurlijk een huidkliniek bezoeken maar zo gemakkelijk is de oplossing helaas niet altijd. Vaak is een gebrek aan zelfvertrouwen iets wat in je hoofd zit. Wil jij met meer zelfvertrouwen door het leven gaan? Lees dan snel verder voor een aantal tips. 

Bewustwording

Weet jij van jezelf op welke momenten je jezelf onzeker voelt? Dan ben je al goed bezig! In dat geval weet je al waar je precies mee aan de slag kunt gaan. Wanneer je dit nog niet weet is het handig om een lijstje aan te maken op je telefoon zodat je vanaf nu bij kunt gaan houden wanneer je jezelf onzeker voelt. Is dit tijdens het ontmoeten van nieuwe mensen, het gebruiken van het OV of misschien wel tijdens het houden van presentaties op je werk? Houd bij om welke momenten het gaat zodat je hier actief mee aan de slag kunt gaan. 

Oefen met het vormen van positieve gedachten  

Wanneer je jezelf vaak onzeker voelt zal je op deze momenten waarschijnlijk negatieve gedachten ervaren. Je neemt het jezelf misschien kwalijk dat je tijdens die ene sportwedstrijd slecht hebt gepresteerd en ziet jezelf als een mislukkeling. Je weet waarschijnlijk wel dat deze gedachten helemaal niet helpen maar ze blijven toch komen. De volgende keer wanneer je dit denkt kan je proberen om wat liever voor jezelf te zijn. Je kunt in dat geval tegen jezelf zeggen: “oké, deze wedstrijd ging niet zoals ik het zou willen maar de volgende keer gaat het vast beter!”. Probeer elke dag wat liever voor jezelf te zijn wanneer je merkt dat je onzekerheden ervaart.

Lekker in je vel

Wanneer we ons minder goed voelen gaan we ons ook vaak zo kleden en gedragen. Het kan echter juist positief werken wanneer je juist die extra paar minuten aan jezelf besteedt om er leuk uit te zien. Trek je allerleukste outfit uit de kast, zorg dat je haar er verzorgd uitziet en vergeet natuurlijk je favoriete parfum niet. Wanneer jij je goed voelt over hoe je eruitziet straal je dit ook uit naar anderen. Wist je dat sporten ook een positief effect kan hebben op je zelfvertrouwen? Wanneer jij namelijk je (sport)doelen bereikt en jezelf fitter voelt zal je zelfvertrouwen vanzelf meestijgen!