Twegiite
Image default
Gezondheid

Fysiotherapie: Dry needling Almelo

Goede dry needling Almelo is eigenlijk het probleem van binnenuit aanpakken. De behandeling bestaat uit uw fysiotherapeut die met een naald op een bepaald punt in uw spier prikt, zodat deze ‘los’ komt. Dry needling Almelo is vrijwel pijnloos, hoewel u natuurlijk wel voelt dat iemand u aan prikken is met een naald. Anders dan bij acupunctuur, wordt de naald in en uit uw huid gehaald, hij blijft dus niet in uw huid zitten. Dry needling Almelo gaat puur op het zorgen dat de spier zich weer ontspant, het gaat niet om energielevels. Dry needling Almelo is geen natuurgeneeswijze en is vaak wel inbegrepen bij uw zorgverzekering. Dit is gewoon een onderdeel van fysiotherapie. Uw therapeut zal zelf bepalen of dry needling Almelo of masseren het meest effectief is bij uw blessure.

Fysiobehandeling

Dry needling Almelo wordt door uw fysio toegepast als u een spier heeft waar te veel spanning op staat. Dit kan gevolgen hebben voor een andere delen van uw lichaam. Een spier heeft aanhechtingspunten of gewrichten. Indien de spier te veel spanning heeft opgebouwd, kunt u dus ook last krijgen van iets anders dan de spier. Door het dry needling Almelo verlaat de spanning de spier. U zult dit ook merken tijdens het sporten. Vaak wordt de behandeling als fijn ervaren, omdat de spier erna tot rust komt.

Aanbieders

In Almelo zijn meerdere praktijken die deze behandeling uitvoeren. U hoeft uw fysio er dus niet op uit te zoeken. Wel zijn er meerdere gespecialiseerd op sportgebied, de behandeling wordt vaker bij sporters uitgevoerd omdat deze meer spanning opbouwen in hun spieren, dan een normaal persoon. U kunt het beste praktijken vergelijken via recensies en een zorgmeter. Vaak is er samenwerking tussen sportscholen en fysiopraktijken. Dit kan handig zijn indien u lid bent van een sportschool of sportverening.