Twegiite
Image default
Zakelijk

Frans leren voor beginners: Basiscursussen, uitspraakgidsen en interactieve leermiddelen

Het beheersen van meerdere talen is steeds populairder. Ook niet zo gek in een wereld waarin we steeds meer met elkaar willen communiceren. Naast dat veel mensen Engels als tweede taal hebben, en de Engelse taal dus erg in trek is, is Frans de runner-up! In Europa is het een veel gesproken taal. Over de hele wereld zijn er meer dan 285 miljoen mensen die Frans spreken. Het volgen van een cursus Frans is dus niet zo’n gek idee! 

 

Interactieve leermiddelen

Een nieuwe taal leren kun je doen op veel verschillende manieren, zo ook interactief. Er zijn verschillende soorten apps die je kunnen ondersteunen bij het leren van Frans. In de apps wordt de lesinhoud meestal gegeven met gebruik van afbeeldingen, filmpjes en geluid. Waardoor je ook leert lezen, schrijven, luisteren en spreken. De apps maken ook gebruik van een herinneringsmelding op de apparaten, waardoor als je het even bent vergeten, je eraan herinnert wordt om even snel een lesje te volgen! Het luisteren van podcasts is een ideale manier om de luistervaardigheid te verbeteren. Er zijn podcasts voor beginners, maar ook voor gevorderden. Youtube heeft naast recreatieve filmpjes ook veel educatieve filmpjes. Er worden gratis lessen gegeven die je kan volgen, en filmpjes met uitleg zijn er genoeg. Als je het leuk vind om met andere Frans lerende mensen in contact te komen, kun je je ook inschrijven bij een lokale of online taaluitwisselinggroep. Op deze manier kun je samen met anderen jullie spreek- en luistervaardigheden oefenen. 

Cursus Frans volgen

Het volgen van een cursus Frans is de meest gekozen manier om de taal te leren. Tijdens de cursus krijg je les van een docent die Frans als moedertaal of tweede taal heeft, waardoor je te maken krijgt met een échte talenkenner. Je hebt keuze in welke soort vorm je een cursus volgt. Je hebt namelijk de mogelijkheid om te kiezen voor een online cursus, of een klassikale cursus. Samen met de docent kun je je doel vaststellen. Wil je de basis leren? Of ben je misschien van plan om te gaan wonen in een Franstalig land? Nadat je hebt besloten welke cursus je gaat volgen, en wat je doelen zijn, is het tijd om te kijken over welk niveau Frans je al beschikt. Afhankelijk van welke aanbieder je hebt gekozen, krijg je het lesmateriaal. Het kan verschillen, de ene heeft digitaal lesmateriaal waar de ander fysieke boeken heeft. Zoals bij elke cursus is het belangrijk om actief bezig te zijn met de lessen. En voor velen zal het weer even wennen zijn om terug in de schoolbanken te zitten. Daarvoor moet je er dan wel echt aan geloven… Het huiswerk moet echt gemaakt worden!