Twegiite
Image default
Auto's en Motoren

Dit is alles wat je moet weten over het huren van een heftruck

Het huren van een heftruck is voor veel bedrijven iets wat regelmatig nodig is. Er zijn naast de heftruck een hoop verschillende machines die je kunt huren. Een heftruck wordt voornamelijk gebruikt door industriële en logistieke bedrijven. Je kunt de heftruck gebruiken voor het verplaatsen van zware ladingen, maar ook in een magazijn of op een bouwterrein worden heftrucks vaak gebruikt. Wanneer je van plan bent om een heftruck te gaan huren, zijn er wel een aantal dingen die je moet weten. Daar kun je in dit artikel meer over vinden.

 

De verschillende soorten heftrucks

Als het gaat om het huren van een heftruck, moet je eerst bepalen wat voor heftruck je nou eigenlijk nodig hebt. Er zijn namelijk een hoop verschillende heftrucks met zo elk hun eigen voordelen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om een voorlader te huren, maar je kunt ook kiezen voor een vorkheftruck. Bij heftruck verhuur Tilburg kun je al deze verschillende varianten vinden. Wanneer jij een heftruck nodig hebt voor in het magazijn, is een palletwagen waarschijnlijk de beste keuze. Dit terwijl je bij in de bouw vaak beter een vorkheftruck kunt gebruiken. Wat de beste heftruck is, is afhankelijk van de reden waarvoor je deze truck nodig hebt.

 

Wat is een heftruck nou eigenlijk?

Een heftruck is een klein industrieel voertuig dat aan de voorzijde een hefplatform heeft dat je omhoog en omlaag kunt bewegen. Dit maakt het mogelijk om de voorwerpen van de grond op te tillen en te verplaatsen. De heftruck moet voldoen aan een aantal verschillende behoeften om van meerwaarde te kunnen zijn voor je bedrijf. De heftrucks worden aangedreven door een elektrische motor of door een verbrandingsmotor. Ook kan er onderscheid worden gemaakt in de manier waarop de machine moet worden bestuurd. De ene heftruck wordt bestuurd vanuit een stoel, terwijl je bij de ander moet staan. 

 

Het gewicht dat een heftruck mag tillen

Wanneer je een heftruck wilt gaan huren, is één van de dingen waar je op moet letten. Niet elke heftruck kan namelijk hetzelfde gewicht tillen. Het gewicht dat een heftruck kan tillen is onder ander afhankelijk van de hefhoogte en het gewicht van de werklast. Ook speelt het zwaartepunt van de heftruck hierin een grote rol.