Twegiite
Image default
Winkelen

De geschiedenis van 112 Twello

De plaats Twello in Gelderland is al meer dan 1000 jaar oud en heeft veel geschiedenis achter de rug. Een daarvan is de oprichting van het nooddiensten netwerk 112 Twello in de late jaren 90.

Het begin

In 1991 introduceerden de gemeenten Brummen, Voorst en twee delen van de gemeenten Ede en Barneveld het systeem 112 Twello, dat toen nog ‘112 EDE-BAR’ heette. Ze kregen de opdracht om een ​​alarmcentrale opgezet, die hulpdiensten zou voeden met informatie over alle soorten noodsituaties.

Het bedrijf dat daarvoor verantwoordelijk was, gaf de belangrijkste technische apparatuur en ondersteuning aan 112 Twello, waardoor het makkelijk was om het systeem in elkaar te zetten. De gemeenten zorgden voor de financiering en de faciliteiten om 112 Twello te laten draaien. 112 Twello was een openbaar dienstenpakket dat beschikbaar was voor het publiek via de telefoon of internet, en er werden ambulances, politie, brandweer, bedrijf ambulance, bermwacht en andere soorten hulpdiensten aangesloten.

De groei van 112 Twello

Het nooddiensten systeem heeft sinds zijn oprichting veel veranderingen doorstaan. Zo is het in de loop der jaren uitgebreid met nieuwe, geavanceerde technologieën en is het aangesloten op andere gemeenten. In 2016 werd de licentie van Twello uitgebreid naar 8 gemeenten, waarbij de gemeenten Apeldoorn en Voorst toegevoegd werden aan het netwerk. Dit zorgde ervoor dat er meer leden bijkwamen, zoals de politie, brandweer en ambulancekorpsen uit de nieuwe gemeenten.

Met de komst van deze nieuwe leden in het 112 Twello netwerk kwam er ook een betere dienstverlening en het werd ook veiliger voor de aangeslotenen omdat de kosten voor de diensten veel lager zijn dan voorheen. Met de komst van deze nieuwe leden, kwam ook meer verantwoordelijkheid voor de bestuurders van het systeem. Er werd een beheerder toegevoegd, waardoor er bij alle leden een contactpersoon was die behulpzaam kon zijn bij technische of andere vragen.

Het 112 Twello-product

112 Twello biedt een uitgebreid product aan dat bestaat uit een mobiel telefoon- en internetplatform dat is ontworpen om gemeenten, hun leden en beheerders te dienen. Ze bieden hun leden de mogelijkheid om een ​​alert of bericht te versturen naar de nooddiensten. Daarbij ontvangen de gemeenten gegevens via de apparatuur van de leden, waardoor de dienstverlening van de gemeenten sterk wordt verbeterd.

Daarnaast biedt 112 Twello zijn leden ook een reeks andere diensten. Dit omvat o.a. de mogelijkheid om informatie te versturen naar alle aangesloten hulpverleners, zoals politie, brandweer en ambulance, door middel van een professioneel gebouwd informatiesysteem. Verder kunnen leden via het systeem ook een weerstation installeren, waarop allerlei weersinformatie wordt weergegeven.

Besluit

112 Twello heeft in de afgelopen jaren veel veranderingen doorgemaakt en is uitgegroeid tot een stabiele en betrouwbare nooddiensten netwerk. Het bedrijf heeft zijn product met veel liefde ontwikkeld en biedt haar leden een breed scala aan diensten voor het verwerken en verzenden van signalen en berichten. Met deze uitgebreide diensten en technologie, kunnen gemeenten het leven van hun leden veiliger maken en beter inzicht krijgen in hun noodsituaties. Door deze diensten, is 112 Twello een belangrijke bijdrage aan de Gemeente Gelderland. In een goed geformuleerde zin is 112 Twello te bereiken via 112 Twello.

.