Twegiite
Image default
Gezondheid

Creëer je ideale leven! 4 tips

Je ideale leven creëren lijkt soms een ongrijpbaar iets. Ben je het echter zat om steeds, maar te denken ‘morgen wordt het anders’ terwijl het niet anders wordt? Dan hebben we hier speciaal voor jou deze 4 inspirerende tips voor een ideaal leven!

Tip 1: Laat denkbeelden zoals ‘geld lenen is dom’ los

Ja, in sommige gevallen is het lenen van geld inderdaad dom. Alleen het is ook erg beperkend. Als je namelijk op een specifiek moment geld nodig hebt voor iets dat uiteindelijk veel meer geld oplevert, dan kan geld lenen juist erg slim zijn. Lenen, maar ook andere vormen van omgaan met geld, zoals beleggen zijn zeker interessant als je een ander leven wil met meer overvloed.

Tip 2: Voel wat je wel en niet energie geeft

Er is soms verschil tussen wat iemand denkt leukt te vinden en wat iemand daadwerkelijk leuk vindt. Volg eens een paar maanden met de tekens + en – of je iets nu wel of niet leuk vindt. Wat geeft je energie, wat beïnvloed je stemming nu echt positief? Meer hierover weten? Lees dan het boek ‘Grip op gevoel en emotie van Ammy Bedaf’. Hierin staat dit uitgebreid beschreven.

Tip3: Doe steeds meer wat je leuk vindt

Het gevolg van het volgen van tip 2 is dat je steeds beter weet wat je leuk vindt. Met die kennis kun je vervolgens in kleine stapjes gaan bijsturen: doe steeds meer dingen die je energie geven en doe je steeds minder dingen die je energie kosten. Je kunt daarbij ook de neutrale activiteiten combineren met dingen die je leuk vindt. Zo krijg je toch dingen zoals de afwas of het stofzuigen gedaan. Zonder dat je leegloopt qua energie.

Tip4: Doe het niet

Het is niet verplicht je ideale leven te leven, uiteindelijk is het jouw leven en kun je er mee doen wat goed voelt voor jou. Leg de lat daar waar jij je gelukkig bij voelt. Dat betekent niet dat je het oncomfortabele altijd uit de weg moet gaan. Het betekent wel dat jijzelf bepaald waar je grenzen liggen.

https://www.frisia.nl/onze-leningen/persoonlijke-lening/